Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Eylül 2016 - 16:24 Yorum: 0

Oltu Hükümet Konağı göz kamaştırıyor

Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, yeni kaymakamlık binasını yerel basın temsilcilerine tanıttı.

Oltu Hükümet Konağı göz kamaştırıyor

Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, yeni kaymakamlık binasını yerel basın temsilcilerine tanıttı. Kaymakam Zengin, "Amacımız bu binada tüm kurumları bir araya getirmek ve vatandaşın tüm kamu hizmetini tek bir binada halletmesini sağlamak" dedi.

Oltu'da Askeri Gazino ve Askerlik Şubesi'ne ait 18 bin 372 metrekarelik alana yapılan yeni hükümet konağı, içerisinde tüm kurumları barındıracak. İhalesi 16 Nisan 2015'te yapılan ve 13 Ekim'de yüklenici firmaya yer teslimi yapıldıktan hemen sonra yapımına başlanan hükümet konağı inşaatı tamamlandı.

Yeni binayı basın temsilcileriyle gezen ve tanıtan Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, bu binanın yapılış sürecinin kolay bir süreç olmadığını ancak İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın açık destekleriyle bu sürece başladıklarını ve yürüttüklerini belirterek, "Bu binayı yaparken, biliyorsunuz yerinde Askeri Gazino ve Askerlik Şubesi'nin binaları bulunuyordu. Binaya başlamamız için buraları yıkmamız gerekiyordu ancak yıkmadan önce bu kurumlara belediyenin yeni yerler taahhüt etmesi gerekiyordu. Protokol kapsamında da bu işe başlamak çok zor bir süreçti. Sağ olsunlar, devlet büyüklerimiz ve Sayın Bakanımız Efkan Ala'nın destekleriyle bu işi başlatmış olduk ve yüklenici firmadaki arkadaşlarımız çok seri bir şekilde, güzel bir çalışmayla bu binayı bugün bitirdiler. Vatandaşlarımızın bilmesi gereken husus şu; biz bir kent meydanı dedik, kent meydanımız olacak. Önümüzdeki ve arkamızdaki binalar yıkılacak. Ön tarafa kent meydanı ve arka tarafa otopark yapılacak. Büyük ve kullanışlı bir binamız olduğu için, amacımız vatandaşlarımızın kamu hizmetlerini tek bir binadan almalarını kolaylaştırmaktı. Otopark gereksinimlerini ve taleplerini yerine getirmek. Burası bir hükümet konağı ve burada Kaymakamlık, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Askerlik Şubesi, Nüfus Müdürlüğü ve Müftülük var. SGK'ya da bir bölüm ayırdık ve onların da buraya gelmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımız araçlarını buraya park ettikleri zaman en kısa sürede tüm kamu hizmetlerini tek bina içerisinde halletmiş olacaklar" dedi.

Yeni Oltu Hükümet Konağı'nın peyzajı tamamlandıktan sonra Erzurum'a bile örnek olacağını belirten Kaymakam Zengin, bu projede baş rol oynayan ve bir çok protokolü aşmalarında yardımcı olan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'ya ve yerel idarecilere, yüklenici firmaya ve Valilikte bu işi ihale eden ve kontrol eden birimlere teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber