Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Kasım 2016 - 12:53 Yorum: 0

Oltu sevdalısı emekli savcı Necdet Öztürk hayatını kaybetti

1965-1970'li yıllarda Oltu'da Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Necdet Öztürk(84) hayatını kaybetti.

Oltu sevdalısı emekli savcı Necdet Öztürk hayatını kaybetti

1965-1970'li yıllarda Oltu'da Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Necdet Öztürk(84) hayatını kaybetti.

Oltu sevdalısı, Oltu'nun damadı ve vatansever kişiliğiyle aradan geçen 60 yıla büyük hizmetler ve anılar sığdıran Necdet Öztük'ün vefatı ilçedeki tanıdıkları ve sevenleri arasında derin bir üzüntüyle karşılandı.

Oltu'da görev yaptığı yıllarda dürüst, adil ve çalışkanlığıyla yöre halkının teveccühünü kazanan 84 yaşındaki Necdet Öztürk, ikamet ettiği Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı.

1965-1970 yılları arasında heyecanı ve aktifliğiyle Oltu'da genci yaşlısı herkesin takdirini kazanan, dönemin gençlerine önayak olması, sosyal ve sportif faaliyetler alanında yaptığı çalışmalarla bilinen Öztürk'ün "Ben sadece görevimi yapmam, gerekeni yaparım" sözü bugün bile tanıyanlar tarafından hatırlanıyor.

Bugün bile ilçe halkı tarafından sevgi ve saygıyla anılan Necdet Öztürk, hafta sonları dahi giydiği takım elbisesi, cilalı ayakkabıları, 60 yıl önceki dönemin muhtarlarının isimlerini tek tek sayabilen bir zekânın yanı sıra onlarca kişiye nikâh şahitliği yapması, iyi futbol oynaması ve gençlerle kurduğu güzel diyaloglarla bugün bile Oltulu vatandaşların hafızasında tazeliğini koruyan önemli bir figür.

Yıllar geçmesine rağmen Oltu'yu unutmayan hatta Oltu'dan evlenen Necdet Öztürk, Oltu'daki başarılı ve güzel çalışmaları sonrası Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına atanırken emekli olduktan sonra Bursa'ya yerleşir.

Yargı camiasına verdiği hizmetlerle meslektaşları tarafından da hep saygıyla anılan Necdet Öztürk, emekli olduktan sonra idamla yargılanan bir gencin para almadan savunmasını üstlenmiş ve beraat ettirerek hukuk ödülüne layık görülecek kadar mesleğini seven ve emekli olduktan sonra bile ülke insanına hizmet eden vicdan sahibi mümtaz bir şahsiyet olarak ta biliniyor.

Bu arada iki çocuk babası olan Necdet Öztürk, Oltulu başöğretmen Celal Aslan'ın damadı olmasının yanı sıra yine başöğretmen Kemal Karabulut'un da bacanağıdır.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber