Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Mart 2017 - 14:13 Yorum: 0

Oltu’da kurtuluş coşkusu

Erzurum'un Oltu İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Oltu’da kurtuluş coşkusu

Erzurum'un Oltu İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Sabahın erken saatlerinde Çarşıbaşı mevkiinde Oltu ve çevre ilçelerden gelen atlılar davul zurna eşliğinde gösterilerde bulundu. Daha sonra saat 09.30'da Atatürk Anıtı'ndaki çelenk töreninin ardından, kurtuluş bayramının kutlanacağı 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kaymakam, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı tarafından tören alanında bulunan vatandaşların kurtuluş bayramı kutlandı.

Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ve Erzurum Milletvekillleri, gönderdikleri telgraflarla Oltuluların kurtuluş bayramını kutladı.

Kutlama töreni, öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösteriyle renkli anlara sahne olurken, "Oltu'nun Kurtuluşu" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sürdü.

AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, birer konuşma yaparak halkın kurtuluş bayramını kutladı.

Ödül töreninin ardından 15 Temmuz Şehitler Meydanındaki kurtuluş programı Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösteriyle sona erdi.

Oltu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü törenlerine, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz Oltululara yönelik coşkulu bir konuşma yaparak kurtuluşun tarihine değindi. Milletvekili Deligöz konuşmasında, "Değerli kardeşlerim 1071 yılında Sultan Alpaslan'ın Malazgirt Zaferi'nden sonra Oltu ve çevresi bölgemiz Saltuk Beyliği kontrolüne geçmiştir. Ta ki 1878 yıllarında Ayastefanos Anlaşmasıyla bölgemiz yaklaşık 40 yıl süren Rus işgalinde kalmıştır. 1917'de Bolşevik ihtilaliyle Ruslar bölgemizden çekilmek zorunda kalıyorlar ancak çekilirken de buraları Ermenilere bırakıyorlar. 1 yıl boyunda bölgede kalan Ermeniler halkımıza çok zulüm etti. Tören alanındaki göç sahneleri bizlere bazı şeyleri de yeniden hatırlattı. Öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi.

Kurtuluş töreninde bir konuşma yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Vatan müdafaasında destan yazdığımız kurtuluş günümüz hepimize kutlu olsun. Türk tarihinin akışını değiştiren Oltu'muzun kurtuluşu milletimizin bağımsızlığı uğruna gösterdiği inanç kahramanlık ve cesaretle şahlanışının bir simgesi olmuştur. Bu kurtuluş destanlarından biri de 25 Mart sabahı Oltu'da yapılmıştır. 25 Mart milletimizin zor koşullar altında teknoloji ve silah olarak kendinden kat be kat üstün düşman kuvvetlerine yazdığı büyük bir direnişin destanıdır. Oltu Halkı Ermenilerin zulüm ve işkencelerine karşı milli bir dayanışma ruhu göstererek tek bir amaç için kenetlenmiştir. Bu amacın adı Hürriyettir. Oltulular, Oltu İslam Komitesi ve Oltu Şura Hükümeti olarak "Ya istiklal, ya ölüm" deyip bu toprakları düşmana mezar yapmışlardır" şeklinde konuştu.

Bu arada kurtuluş törenlerine Erzurum Vali Yardımcısı Hamza Özer, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Oltu Garnizon Komutanı Yarbay İlhan Yıldız, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Birinci, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Oltu Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Manas Demir, Oltu Emniyet Müdürü Cengiz Kuruçay ile çevre ilçelerin belediye başkanları, kurum amirleri, öğrenciler ve Oltulu vatandaşlar katıldı.

Oltu’da kurtuluş coşkusu

Oltu’da kurtuluş coşkusu

Oltu’da kurtuluş coşkusu

Oltu’da kurtuluş coşkusu

Oltu’da kurtuluş coşkusu

Oltu’da kurtuluş coşkusu

Oltu’da kurtuluş coşkusu

Oltu’da kurtuluş coşkusu

Oltu’da kurtuluş coşkusu

Oltu’da kurtuluş coşkusu

Oltu’da kurtuluş coşkusu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber