Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Ağustos 2016 - 10:38 Yorum: 0

Oltulular kahraman Kazan’ı ziyaret etti

Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği, düzenlediği Çanakkale gezisi çerçevesinde, 15 Temmuz'da darbe teşebbüsü gecesinde havalanan jetlere ve kente giren tanklara...

Oltulular kahraman Kazan’ı ziyaret etti

Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği, düzenlediği Çanakkale gezisi çerçevesinde, 15 Temmuz'da darbe teşebbüsü gecesinde havalanan jetlere ve kente giren tanklara karşı gösterilen mücadeleyle adeta ikinci Çanakkale ruhunun yaşandığı Ankara'nın Kazan ilçesini ziyaret etti.

Vizyon 2071 Derneği, Çanakkale Şehitleri'ni anmak için düzenlediği gezi programı çerçevesinde 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazan Ankara'nın Kazan ilçesini de ziyaret etti. 40 kişilik kafile, 15 Temmuz gecesi 10 bin kişilik Kazan Halkı'yla birlikte Akıncılar Üssü'ne yürüyen gazi Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü makamında ziyaret etti.

Kahraman Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Kazan'da da Oltulu hemşerilerimiz var ve onlarla ailecek görüşüyoruz. Kazan ilçemiz 81 vilayetten insanların sürekli uğradığı ve içerisinde her türlü milletimizin yaşadığı yer olmasına rağmen, çok güvenilir bir ilçemiz. Benim kapı komşum Erzurumlu. 15 Temmuz'da Erzurumluların gerçekten büyük katkısı oldu. Erzurum Narmanlı bir şehidimiz ve gazi olan Erzurumlular var. O gece Kazanlı hemşerilerimle birlikte ağır bomba yüklü uçakların kalkışına izin vermiş olsaydık, PKK'ya bile kullanılmayan o bombalar belki Ankara ve İstanbul'u vurabilir ve bugün Allah göstermesin bir iç savaşın eşiğinde olabilirdik. Rabbim onların oyunlarını ve tuzaklarını bozdu. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü noktasındaki her siyasi görüşten ve her fikirden olan insanların verdiği bu onurlu mücadele sayesinde siz Oltu'dan çıkıp buraya kadar gelebildiniz. Çanakkale'deki şehitlerimize bizim de çok selamlarımızı götürün. 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı Merkezi'nin Kazan'da olmasından dolayı, geçirdiğimiz zor süreçten dolayı bizlere de dua etmenizi istiyorum. Kazan, sizin bir evinizdir. Sizleri her zaman burada misafir etmekten onur duyarım" şeklinde konuştu.

Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği Başkanı Hikmet Şahin ise, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Kazan Halkı'nın yazmış olduğu kahramanlık destanı karşısında duygulandığını ifade ederek, "Kendisine bize göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Biz aslında Kazan'a kardeşlik köprüsü kurmak için gelecektik ancak burayı ikinci bir Çanakkale olarak gördüğümüz için ilk önce buraya gelerek, şehit ve gazilerimizin yanı sıra Kazan Halkı'nın yanında olduğumuzu göstermek istedik. Dilerim bu tarz badireler bir daha olmaz ve hep birlikte büyük Türkiye ideallerimize beraber kavuşuruz. Sayın Başkanımızın vizyonunu da buna uygun görüyorum. Kazan'ın eski durumuna baktığımızda şuan ki Kazan'la arasında büyük fark var. Başkanımız halkıyla birlikte olduğunu ve halkın büyük teveccühü olduğunu gördük. Oltu, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır şubemizden de sizlere çok çok selamlar ve dualar getirdik. Bu kadar kalabalık gelmemizin en büyük sebebi, Başkanımız Lokman Ertürk'e minnettarlığımızı sunmak içindir. Kazan ikinci bir Çanakkale'dir. Çocuklarımızı da getirmemizin amacı Çanakkale'den önce Kazan'ı görmeleridir" dedi.

Yeni Vizyon Gençlik Derneği Başkanı Hikmet Şahin, Kazan Belediye Başkanı'na Oltu Taşı tespihin yanı sıra bir plaket takdim ederken, Başkan Ertürk dernek yetkililerine zırhlı çevren takdim ederken, Kazan ilçesinde üretilen kavun kolonyasını da tüm kafileye hediye etti

Bu arada, Kazan Belediyesi tarafından dernek heyetine Kazan'daki sosyal ve kültürel alanlar gezdirilirken, bir de yemek programı tertip edildi.

Oltulular kahraman Kazan’ı ziyaret etti

Oltulular kahraman Kazan’ı ziyaret etti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber