Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 13:38 Yorum: 0

Oltu'ya ikinci fakülte açılması

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi kurulması, Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.Bakanlar Kurulu kararınca birçok alt...

Oltu'ya ikinci fakülte açılması

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi kurulması, Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

Bakanlar Kurulu kararınca birçok alt bölüme sahip olabilecek ikinci bir fakülte, Oltu'ya kurulmuş oldu.

Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı ile ikinci fakülteye kavuşmalarının ilçe için atılan önemli bir adım olduğunu söyledi.

İki fakülte ve yüksek okulun alt bölümlerinin de tamamlanmasının, Oltu'nun yüksek öğretimde merkez olacağını gösterdiğini kaydeden Zengin, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki 5 yıl, Oltu'da beş bin üniversite öğrencisinin eğitim alabileceği bir süreç olacak. Bundan sonra ki süreçte Atatürk Üniversitesi Senatosu toplanacak ve aldığı kararı YÖK'ün onayına sunacak. Eğer yetişirse 2015 öğrenci seçme kılavuzlarına, Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi girebilecek. Bu müjdeli haber vesilesiyle, başta Sayın Efkan Ala olmak üzere, Atatürk Üniversitesi Rektörü Sayın Hikmet Koçak ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber