Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 25 Temmuz 2016 - 11:38 Yorum: 0

Ölü ’tercih’ olmasın

22-24 Temmuz tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen eğitim fuarına birçok devlet ve vakıf üniversitesi katıldı.

Ölü ’tercih’ olmasın

22-24 Temmuz tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen eğitim fuarına birçok devlet ve vakıf üniversitesi katıldı. Tercih yapacak olan adaylarının yoğun katılım gösterdiği fuarda üniversiteler tanıtımlarını yaptılar. Eğitici ve bilgilendirici seminer programlarının da yapıldığı fuar süresince, öğrenciler tercih dönemi hakkında bilgi aldılar.

29 Temmuz'da başlayacak ve 3 Ağustos'ta sona erecek olan tercih dönemine çok kısa bir süre kala İstanbul Tercih Fuarı kapılarını Üniversite öğrencisi adaylarına açtı. Birçok üniversitenin katılımıyla öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören fuarda İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uzman Psikolojik Danışman Sinem Deniz Tunçer, tercih yapacak öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Fuara katılımın yoğun olduğunu belirten Uzman Psikolojik Danışman Sinem Deniz Tunçer, "Burada Türkiye'deki birçok üniversitenin tanıtımı yapılıyor. Öğrenciler yoğun olarak aileleriyle geliyorlar. Genel itibariyle şehir içinden gelen öğrencilerimiz var. Ama Bursa, Ankara gibi çeşitli illerimizden de fuara katılım var" dedi.

Öğrencileri tercih yaparken dikkat etmeleri hususlar konusunda da uyaran Uzman Psikolojik Danışman Tunçer, "Tercih yapacak öğrencilerin sıralamalarını dikkate almalarını tavsiye ediyorum. Genel itibariyle öğrenciler puanlarıyla tercih yapmayı düşünüyorlar ama önemli olan bunu sıralama puanına göre yapmak. Öğrenciler unutmamalılar ki geçen sene 140 olan baraj puanı bu sene 150'ye çekildi. İki önemli konu daha var. Bunlardan biri mühendislik fakültelerindeki 240 bin barajı. Buna dikkat ederek tercih yapılmalı. Ziraat, su ve orman mühendislikleri dışında 240 bin barajı tüm mühendislik bölümleri için geçerlidir. İkincisi ise mimarlık fakülteleri için de getirilen 200 bin barajı. Bunlar dikkate alınarak tercih yapılmalıdır. Ölü tercih yapmayın" şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber