Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Mart 2015 - 13:38 Yorum: 0

Ölüm nedeni istatistikleri

Tekirdağ'da, geçen yıl ölümlerin yüzde 43'ü dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı

Ölüm nedeni istatistikleri

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da geçen yıl gerçekleşen ölümlerin yüzde 43'ü dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılına ilişkin ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı. 

TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de geçen yıl 375 bin 291 kişi hayatını kaybetti. En fazla ölüme sebep olan hastalıklar, yüzde 40,4 ile dolaşım sistemi, yüzde 20,7 ile iyi huylu ve kötü huylu tümörler, yüzde 10,7 ile solunum sistemi hastalıkları oldu.

Tekirdağ'da ise en fazla ölüme, yüzde 43,0 ile dolaşım sistemi, yüzde 23,0 ile iyi huylu ve kötü huylu tümörler, yüzde 9,2 ile solunum sistemi, yüzde 5,0 ile endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar neden oldu.

Ayrıca, iyi huylu ve kötü huylu tümörler nedeniyle gerçekleşen ölümlerin oranının en yüksek olduğu ilk beş il ise sırasıyla Edirne, Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Ankara oldu. Tekirdağ ise sıralamada 8. sırada yer aldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber