Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Ekim 2016 - 16:13 Yorum: 0

Ölüme Terk Edilen Köpek Sıcak Bir Yuvaya Kavuştu

Çankırı'da kimliği belirsiz kişilerce bırakılan sahipsiz köpeklerden biri, Çankırı Belediyesince bakımevine yerleştirilmesinin adından yeni sahibine...

Ölüme Terk Edilen Köpek Sıcak Bir Yuvaya Kavuştu

Çankırı'da kimliği belirsiz kişilerce bırakılan sahipsiz köpeklerden biri, Çankırı Belediyesince bakımevine yerleştirilmesinin adından yeni sahibine kavuştu.

Geçtiğimiz günlerde Ilgaz Kırkpınar yaylasında kamp yapan TENERE Türkiye motosiklet grubunun sosyal medyadan yaptığı uyarı ile Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu tarafından yapılan ihbar üzerine Ilgaz'da açlık ve ölüme terk edilmiş köpeklere Çankırı Belediyesi sahip çıkmıştı. Gerekli bakım, kontrol ve beslenmelerinin ardından Belediyenin Hayvan Ambulansı ile bakımevine getirilen köpeklerden biri yeni sahibine kavuştu. İstanbul'dan tüm süreci takip eden TENERE Türkiye grubu üyelerinden Pilot Bora Buhara, ölüme bırakılan canlardan Alman kurdunu sahiplenmek üzere Çankırı'ya geldi.

Belediyenin hayvan bakımevinde misafir edilen köpekler ile tek tek ilgilenen Bora Buhara, Belediye yetkililerinden ve veterinerinden bilgi aldı. Hayvan sever Buhara, örnek bir davranış sergileyerek Alman kurdunu sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

Çankırı Belediyesi vasıtası ile mağdur durumdaki köpeklere yardım ettiklerini belirten Buhara, "Küçükken köpeklerin içerisinde büyüdüm. Ama büyük şehre taşınınca aynı imkânımız olmadı. Geçen Cuma günü TENERE motosiklet grubunun daveti ile yaklaşık 30 kişi Ilgaz Kırkpınar yaylasına kamp yapmak için geldik. Daha sonra yaylada başıboş 20-25 köpek gördük. Hayvanların durumları çok kötüydü, aç durumdaydı hepsi. Hayvanlar açlıktan karton, fındık kabukları gibi şeyler yiyorlardı. Elimizden geldiğince hayvanları besledik. Pazar günü döndükten sonra ne yapabiliriz diye arkadaşlarla konuştuk nasıl yardım edebiliriz diye. TENERE Türkiye'nin adminleri Aykut ve Yücel arkadaşlarımız çeşitli girişimlerde bulundular. Çankırı Belediyesi vasıtası ile yardım istediler, gerekli yerlere ulaşmaya çalıştılar. Köpeklerin Çankırı Belediyesi tarafından barınağa alındığını duyunca çok sevindik. Hayvanların yaşamlarını emniyet içerisinde sürdüreceklerine emin olduk. Hayvanların oradaki içler acısı durumunu gördükten sonra burada barınaktaki durumlarına çok memnun oldum, yetkililere teşekkür ediyorum." dedi.

"Beslediği Köpek İçin Bin Km Yol Yaptı"

Köpeğe sonuna kadar sahip çıkmak istediğini söyleyen Buhara, "Bu köpeği de orada ben çok beslemiştim. Belediyenin veteriner hekimi Zekeriya Bey ile görüşüp köpek ile ilgili bilgi aldıktan sonra buraya gelmeye karar verdim. İşlemleri yapıldıktan sonra köpeği İstanbul'a götüreceğim ve bundan sonra benimle yaşamaya devam edecek. TENERE Türkiye grubu adına geldim. Bu yüzden köpeğimizin ismini de TENERE vereceğim. " diye konuştu.

Hayvanların çocukların gelişimi açısından da önemli olduğunu vurgulayan hayvan sever, "Ben İstanbul Yeşilköy'de oturuyorum. 500 geliş 500 gidiş toplamda 1000 km yol yapmış olacağım. Bu önemli değil, çünkü o da bir canlı. Bahçemizde bizimle birlikte yaşayacak. 10 yaşında bir oğlum var. Onunla birlikte eğlenirler, oğlum da hayvan sevgisini yaşamış olur. Çünkü ben de hayvanlar içerisinde büyüdüm. Çocukların gelişim aşamasında hayvanlar ile birlikte olması onların gelişimleri açısından önemli. Elimizden geldiğince onu yaşatmaya çalışacağız." dedi.

Dinç, "İnsan Sevgisi Kadar Hayvan Sevgisi de Önemli"

Bakımevindeki köpeklerin daha önce de isteyen kişilerce sahiplenmesine, hayatlarına devam edebilmeleri için sevgi dolu ortamlar ve koşullar sağladıklarına değinen Belediye Başkanı İrfan Dinç, uygun ortamları sağlayabilecek kişilere bakmaları için köpekleri verebileceklerini söyledi. Dinç, her canlının yaşama hakkı olduğunun altını çizerek insan sevgisi kadar hayvan sevgisine de önem verdiklerini vurguladı.

Belediyenin Veteriner Hekimi Zekeriya Öcal da kurtarılarak bakımevine getirilen köpekler için asıl amaçlarının onların sahiplendirilmesini sağlamak olduğunu ifade etti. Öcal, Alman kurdunu yuvaya kavuşturdukları için Belediye olarak mutlu olduklarını söyledi.

Ölüme Terk Edilen Köpek Sıcak Bir Yuvaya Kavuştu

Ölüme Terk Edilen Köpek Sıcak Bir Yuvaya Kavuştu

Ölüme Terk Edilen Köpek Sıcak Bir Yuvaya Kavuştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber