Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 03 Haziran 2020 - 14:48 Yorum: 0

ÖMAT 5 yılda 81 bin 485 mayını imha etti

Milli Savunma Bakanlığı, Özel Mayın Arama Temizleme Timi'nin (ÖMAT) son bir haftada 21 adet antipersonel mayını daha imha ettiğini, 2015 yılından bu yana...

ÖMAT 5 yılda 81 bin 485 mayını imha etti

Milli Savunma Bakanlığı, Özel Mayın Arama Temizleme Timi'nin (ÖMAT) son bir haftada 21 adet antipersonel mayını daha imha ettiğini, 2015 yılından bu yana imha edilen mayın sayısının 81 bin 485 olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Özel Mayın Arama Temizleme Timlerinin (ÖMAT) mayınlı arazileri şiş ve dedektörle arayarak mayınların tespitini sağladığı belirtilerek, "Son bir haftada 21 adet antipersonel mayının daha tespit edilmesiyle 2015 yılından bu yana imha edilen mayın sayısı 81 bin 485'e ulaştı" denildi.

İkinci aşamada mayın tarlalarının mekanik mayın temizleme aracı ile detaylı taranarak, tespit edilememiş mayınların etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber