Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 21 Şubat 2017 - 22:43 Yorum: 0

Ömer Halisdemir’in şehit edilmesi davası

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin yargılanan tutuklu sanık Topçu Binbaşı Fatih Şahin, "Keşke bize "dur"...

Ömer Halisdemir’in şehit edilmesi davası

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin yargılanan tutuklu sanık Topçu Binbaşı Fatih Şahin, "Keşke bize "dur" uyarısı yapılsaydı. Biz de içinde bulunduğumuz olayın farkına varabilseydik. Keşke baskın şeklinde ateş edilmeseydi ve silah arkadaşımızı vurmamış olsaydık. Semih Terzi'nin de Ömer Halisdemir'in de vurulmasını istemezdim" dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen darbeci General Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davanın ilk duruşması tamamlandı. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanıkların savunmaları alındı. Ömer Halisdemir'i vuranlardan Topçu Binbaşı Fatih Şahin, 15 Temmuz'da Dicle kırsalında yapılacak olan toplantıda olduklarını ve gün boyuncu sürdüğünü anlattı. 15 Temmuz akşamı Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'ya sunulmak üzere harekat taslaklarının gönderileceğini, 15 Temmuz'da Ankara'ya gelmemiş olsalardı PKK terör örgütüne karşı düzenlenecek olan harekat tasarısını sunacaklarını öne sürdü. Saat 21.30" da Semih Terzi tarafından arandıklarını ve alarm verildiğinin söylenildiğini belirten Şahin, alarm emrinde görevin mahiyetinin hiçbir zaman sorgulanmadığını ifade ederek, gelen emrin içeriğinin ne olduğunu bilmediğini öne sürdü.

"Terzi, "TSK yönetime el koydu" dedi"

Şahin, askerlerle beraber uçağa bindiklerini kaydederek, "Semih Terzi ile çapraz oturuyorduk. Birbirimizin yüzünü görmüyorduk. Semih Terzi'nin "TSK yönetime el koydu" şeklinde bir ifadesi oldu. İndiğimizde darbeyi gerçekleştiren kişiler tarafından müdahale olabileceği ihtimalinin olduğunu bu nedenle hazır olmamız gerektiğini söyledi. Ben yönetime el koyanlara karşı bir çalışma içerisinde olacağımızı düşündüm" diye konuştu.

"Bizimle hareket halinde olan bir kişinin "ah" diye bağırarak düştüğünü gördüm"

Etimesgut Havaalanına inilmesinin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığına hareket için helikopterlere bindiklerini belirten Şahin, "Diğer helikopter bizden önce oraya ulaştı. Helikopterden önce Semih Terzi ve emir astsubayı indi. Semih Terzi bizden önce indiği için aramızda mesafe oldu. Karargaha doğru ilerlerken silah sesi duydum. Ben Semih Terzi'nin solundan ilerliyordum. Bizimle hareket halinde olan bir kişinin "ah" diye bağırarak düştüğünü gördüm. Daha sonra düşen kişinin Semih Terzi olduğunu öğrendim. Askerlerden bir grubun sağ taraftaki ağaçlık alanlara ateş ettiğini gördüm. Bende o yöne doğru ateş etmeye başladım. Karşı taraf ateş etmeyi kesince ben de ateş etmeyi kestim. Vuran kişiyi görmedim. Sağ taraftan üzerimize ateş ediliyordu. Beklenmedik bir anda ateş edilmeye başlanılınca savunma içgüdüsüyle ateş ettim. İddia edildiği gibi benim personelime ateş baskısıyla ilgili bir emrim olmadı. Savunma içgüdüsüyle hareket ettim" ifadelerini kullandı.

"Semih Terzi'nin de Ömer Halisdemir'in de vurulmasını istemezdim"

Kanunlara uygun olarak nefsi müdafaa hakkını kullanarak ateş ettiğini savunan Şahin, bir anda ateş edilince refleks olarak ateş ettiklerini kaydetti. Şahin, "Keşke bize "dur" uyarısı yapılsaydı. Biz de içinde bulunduğumuz olayın farkına varabilseydik. Keşke baskın şeklinde ateş edilmeseydi ve silah arkadaşımızı vurmamış olsaydık. Semih Terzi'nin de Ömer Halisdemir'in de vurulmasını istemezdim" dedi.

Şahin, Mihrali Atmaca'nın olay sonrası yaralanan Ömer Halisdemir'i vurduğunu sonradan öğrendiğini iddia etti. Gelen bir helikopter ile yaralanan Semih Terzi'yi biri sivil kıyafetli birkaç asker ile GATA'ya götürdüklerini anlatarak, sivil kıyafetli kişiyi tanımadığını öne sürdü.

Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, Diyarbakır'dan havaalanına giderken otobüste Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasını duyup duymadığını sordu. Şahin, Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarını duymadığını öne sürdü. Ademoğlu'nun, "Otobüste bulunan bütün askerler açıklamayı duyarken sen nasıl duymadın" diye sorması üzerine Şahin, duymadığını yineledi.

Şahin, Semih Terzi'nin uçakta kendisine söylediği "TSK yönetime el koydu" bilgisini personeli ile neden paylaşmadığı sorulması üzerine" Personelimin zarar göreceğini düşündüm. Zarar görmemeleri için bunu paylaşmadım" dedi.

Duruşma yarın sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber