Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 22 Kasım 2014 - 12:03 Yorum: 0

Ömer Onan takımdan memnun

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Menajeri Ömer Onan, son bir aydır gösterdikleri performansla çıkış yakaladıklarını söyledi.

Ömer Onan takımdan memnun

Ömer Onan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın sezon başındaki konsept sorununu yavaş yavaş atlattığını ve hem Avrupa'da hem de ligde iyi oynayarak ciddi galibiyetler elde ettiklerini belirtti.

THY Avrupa Ligi'nde 6 maç sonunda 4 galibiyet kazanan sarı-lacivertlilerin menajeri, İtalya deplasmanında EA7 Emporio Armani karşısında iyi savunma yaparak kazandıklarını aktararak, şöyle konuştu:

'Sadece İtalya'daki maç üstünden konuşmamak lazım. Son bir aydır fazla aşırı iyi basketbol oynayıp, ciddi galibiyetler alarak iyi bir çıkış yakaladık. Kaybetmemize karşın Barcelona maçında da fazla aşırı iyi oynadık. Ligde Pınar Karşıyaka, Galatasaray Liv Hospital, Avrupa'da da Bayern Münih ve Emporio Armani maçlarında tahsil edilen galibiyetle fazla aşırı önemliydi. Takım form tutmaya başladı. Daha iyi savunma yapıyoruz. Bu bizi fazla aşırı mesut ediyor. Her geçen gün savunma dozajı artacaktır.'

THY Avrupa Ligi'nde ilk 6 haftanın değerlendirmesini oluşturan Onan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Avrupa Ligi'nde ilk turun hiç önemi yok. İlk 4'e girmek yeterli. Değişen sistemle birinciyle dördüncü içinde ayrım yok. Geçen sezon ilk turu birinci bitirip başka turda son 8'e kalmayı başaramadık. Hedefe giden takımların Avrupa'da ocak, şubat ve mart aylarında performansları fazla aşırı önemli. İlk turda maksat sırf ilk 4'te olmak. Sıralama fazla aşırı ciddi değil. Biz, formumuzun zirvesiyle Top 16'ya kalmak istiyoruz.'

'Hickman, Avrupa şampiyonu takımın en ciddi parçasıydı'

Ömer Onan, İsrail'in Maccabi Electra takımıyla geçen sezon THY Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan ve sezon başında Fenerbahçe Ülker'e transfer bulunan ABD'li oyuncu Ricky Hickman'ın performansının da her geçen gün arttığını söyledi.

İtalya deplasmanında attığı 14 sayıyla takımının en skoreri şekilde galibiyette başrol oynayan Hickman'ın performansını değerlendiren Onan, 'Sonuçta her oyuncu inişler çıkışlar yaşayabilir. Hickman, geçen sezon Avrupa şampiyonu olan takımın ciddi bir parçasıydı. Yavaş yavaş kalitesini artıracaktır. Geçen sezon oynadığı Maccabi Electra, daha fazla aşırı ABD'lilerin bulunduğu bir takımdı. Daha ayrıcalıklı bir takıma geldi bu sezon. Emporio Armani maçında da sıkıştığımız anlarda ciddi sayılar atıp yardım verdi' ifadelerini kullandı.

'Taraftarımız en kocaman itici gücümüz'

Yıllarca Fenerbahçe Ülker forması giydikten sonra aktif basketbol hayatını tamamlayarak bu sezon sarı-lacivertli takımın menajeri olan Ömer Onan, Fenerbahçe taraftarından övgüyle bahsetti.

Sarı-lacivertli taraftarların rekor sayıda kombine kart alarak basketbolu ne kadar fazla aşırı sevdiğini gösterdiğini dile getiren Onan, 'Çok iyi bir salona sahibiz. NBA ayarında bir salon. Taraftarımız bizi her süre destekliyor. Taraftarımız, Galatasaray Liv Hospital maçında da en ufak bir hadise ve küfür olmadan, ne kadar centilmen olduklarını gösterdiler. Sahaya yabancı madde yoktu, küfürlü tezahürat yoktu. Taraftarımız, bizim en kocaman yardımcımız oluyor' diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber