Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 15 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

Ömrünü yaşam mücadelesi veren iki çocuğuna adadı

Çocuklarından biri engelli, diğeri kemik kanseri olan anne, onların hayata sımsıkı bağlanabilmesi için İstanbul ile Bursa arasında adeta mekik dokuyor

Ömrünü yaşam mücadelesi veren iki çocuğuna adadı

BURSA (AA) - MUSTAFA YILMAZ - İSMAİL ERSAN - İstanbul'da yaşayan Saliç Yalçın (63), bir yandan dördüncü evre kemik kanseriyle mücadele eden kızı, diğer taraftan 6 yıldır engelli olan oğlunun hayata tutunabilmesi için varını yoğunu ortaya koyup onlara destek olmaya çalışıyor.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Dursun Fırat'ın ilk, kızı Fisun Yurdusever'in (21) ise ikinci eşinden olduğunu söyledi.

Kendisi ve 5 çocuğunun geçimlerini, ikinci eşinin vefatı dolayısıyla bağlanan maaştan sağladığını belirten Yalçın, 6 yıl önce evlerinin bulunduğu binada anten takmaya çalışırken 5'inci kattan düşen oğlunun sakat kaldığını dile getirdi.

Kızının da geçen sene kansere yakalandığını belirten Yalçın, şöyle devam etti:

"Kızımın hastalığını öğrenmemizin üzerinden 13 ay geçti. Başta karın boşluğunda ağrı olduğunu söyledi. Okula da gidip geliyordu. Ağrısı oluyordu arada ama önemsizdi. Bir ara yine ağrıdı, ben de kuşkulandım, doktora götürdüm. Kan değerlerinin düşük olduğu ancak tetkiklerinde rahatsızlığının çıkmadığı söylendi. Yine kuşkulanıp başka bir hastaneye götürdüm ve ağrıyan yerinin midesi olduğunu öğrendik. Başka bir yere gittik, orada da 'Gastrit var, ilaç verelim' dediler. Fisun, ilacı kabul etmedi, endoskopi yapılmasını istedi. Doktor da mecbur, 'Yapalım ama pahalı' dedi. Önemli olmadığını söyledik. O zaman yaptılar ve midesinde tümör olduğunu söylediler. Bunu duyunca tabii kötü olduk. Bir hafta sonra da 'taşlı yüzük kanseri' dediler; yeni tanımmış. Orada kötü oldum. Kızım bana moral verdi, 'Anne, midemden ameliyat olurum geçer' dedi. Tabii ben yıkıldım. '10 bin liraya ameliyat ederiz, alırız mideyi' dediler. Onu da duyunca orada hiç duramadım."

Bir arkadaşının önerisiyle tedavisi için kızını İzmir'e götürdüğünü bildiren Yalçın, 3 ay süren kemoterapiden sonuç alamadıklarını anlattı.

Sosyal medyada kızının paylaşımları ilgi görünce bazı hayırseverler tarafından kendilerine yardım edildiğini, bunun sonucunda kemoterapiye Bursa'da özel bir hastanede yeniden başlandığını anlatan Yalçın, "Kızımın sevenleri sayesinde Bursa'da özel bir hastanedeyiz. Şu anda deneme sürecindeyiz. İnşallah kemoterapiye cevap verir. Diğer yandan İstanbul'daki oğlum, sakat olması nedeniyle ihtiyaçlarını zor karşılıyor. Zaman zaman büyük kızım onunla ilgileniyor. İkisinin arasında imtihanda kaldım. Savaşıyorum, inşallah başaracağım. Allah büyük, Ona sığınıyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber