Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 23 Mayıs 2022 - 12:54 Yorum: 0

OMÜ Tıp ilk 3’te

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı, akreditasyon belgesi alan ilk üç endokrinoloji bilim...

OMÜ Tıp ilk 3’te

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı, akreditasyon belgesi alan ilk üç endokrinoloji bilim dalı arasında yer aldı.

OMÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kurulu Kurum Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yeterlik (Akreditasyon) Belgesi almaya hak kazandı. Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada konu hakkında şu ifadelere yer verildi:

"Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalının Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kurulu'na yapılan başvurusu sonrasında, dosya incelenmesi aşamasını takiben, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kurulu - Eğitim Kurumları ve Programı Değerlendirme Komisyonu (EKPDK) tarafından yapılan ziyaret sonrasında, yapılan değerlendirme sonucunda; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı, Yeterlik Kurulunun belirlediği Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Eğitimi ile ilgili koşulları başarıyla karşılamış ve 25 Nisan 2022 tarihinden itibaren beş (5) yıl süreyle geçerli olmak üzere Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kurulu Kurum Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yeterlik Belgesi (Akreditasyon) almaya hak kazanmıştır. Akreditasyon belgesi, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları alanında ülkemizde ilk kez verilmiştir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı akreditasyon belgesi alan ilk üç endokrinoloji bilim dalından birisi olmuştur."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber