Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Nisan 2015 - 17:13 Yorum: 0

OMÜ'de 40. yıl etkinlikleri

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) kuruluşunun 40'ıncı yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.Etkinlik kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi yerleşkesinde  toplu açılış...

OMÜ'de 40. yıl etkinlikleri

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) kuruluşunun 40'ıncı yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi yerleşkesinde  toplu açılış programları gerçekleştirildi.

Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, rektör yardımcıları, dekanlar ve öğretim üyelerinin katıldığı programlar öncesinde, üniversitenin 40 yıl içindeki gelişimi hakkında bilgi aktarıldı.

Açılışta konuşan Vali Şahin, bir şehrin ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimine üniversitelerin büyük katkı sağladığını söyledi.

Üniversitedeki teorik bilgi ile pratik bilginin mutlaka bir araya getirilmesi gerektiğini belirten Şahin, ''İki akıl bir akıldan üstündür. Mutlaka sizin bildiğiniz birçok şeyler var, bizim de bilmediğimiz birçok şeyler var. Bunları bir araya getirmemiz gerekiyor'' dedi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise üniversite olarak her geçen yıl büyüyerek geliştiklerini  kaydetti.

Güzel Sanatlar Fakültesi kurulmasının OMÜ için önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Akan, ''Eğitim Fakültesi bünyesinde Güzel Sanatlar Bölümü yıllardır  faaliyetlerini sürdürüyordu. Akademisyen kadrosu ise sadece kendi içinde biliniyordu. Türkiye'de çok sayıda sanatla ve tasarımla ilgili fakülteler var. Ancak ciddi sayıda akademik personelleri yok. Çok az hoca ile eğitim yapmaya çalışıyorlar. Bizim ise Eğitim Fakültesi içinde yıllardan gelen çok ciddi bir birikimimiz vardı. Onu Güzel Sanatlar Fakültesi altında birleştirdik.  Fakültemizi, müzesiyle, galerisiyle, cam atölyesiyle daha görünür hale getirdik'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yapımında emeği geçen iş adamlarına OMÜ 40'ıncı yıl plaketi verildi. Ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi ve öğretim üyelerinin hazırladıkları karma resim sergisi, OMÜ Sanat ve Eğitim Müzesi ve Seramik-Cam Bölümü Sıcak Cam Atölyesi’nin açılışları gerçekleştirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber