Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 20 Eylül 2017 - 18:28 Yorum: 0

OMÜ’de "Akademik Değerlendirme Toplantısı"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, düzenlenen "Biniş Töreni"nin ardından Rektör Yardımcıları Prof.

OMÜ’de 'Akademik Değerlendirme Toplantısı'

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, düzenlenen "Biniş Töreni"nin ardından Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz eşliğinde OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde akademisyenlerle "Akademik Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirdi.

Biniş töreninin, akademik hayatın yerine getirilmesi için yapılması gerekenleri konuşma fırsatı yarattığının altını çizen Rektör Sait Bilgiç, "Bugün burada toplanmamızın bir nedeni de kendimizi bir kez daha hizaya çekmek, muhakeme etmek ve bazı gerçekleri birlikte hatırlamaktır. "Bugüne kadar hedeflediklerimizin ne kadarını yaptık, neler yapabilirdik?" şeklindeki soruları sizin de tespit ve görüşlerinize ihtiyaç duyuyoruz." diye konuştu.

"Ortak akıl, tek akıldan daha güçlüdür"

Ortak aklın tek akıldan daha güçlü olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sait Bilgiç, olumsuzluğa neden olan gidişleri anında durdurmaya hazır oldukları gibi iyiye gidişlerde de ısrarcı olmak durumunda olduklarını ifade etti.

Üniversite bünyesindeki herkes için huzurlu bir ortam ve adil bir yönetim sağlama hususunda oldukça hassas davrandıklarını kaydeden Rektör Bilgiç, üniversiteyi bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak için yaptıkları çalışmalar hakkında da öğretim elemanlarıyla bilgiler paylaştı. Göreve geldikleri ilk hafta içinde sadece bir yaklaşım biçimi farklılığıyla üniversiteye 100 milyon Türk Lirası gibi bir yatırım kazandırdıkları belirten Prof. Dr. Bilgiç, iş birliğinin, paylaşımın ve iletişimin önemine dikkat çekti.

"Teknopark'ın etkinliğini arttırdık"

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, üniversite - sanayi iş birliğini güçlendirerek, Teknopark'ın etkin bir şekilde çalışmasını sağladıklarını ve OMÜ'nün girişimci üniversite olarak anılmasının öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı. Üniversite genelinde bir kalite sürecine girildiğini hatırlatan Bilgiç, bütün görevlerin en iyi şekilde yapılmasını sağlayacak bir sistemin temellerinin atıldığını ve bu ideallerin OMÜ ailesinin tüm mensupları tarafından paylaşıldığı takdirde başarıya ulaşacağını söyledi.

Akademisyenlerin, yarara yönelik yayınlarını çoğaltmasının önemine de değinen Rektör Sait Bilgiç, akademisyenlerden gelen soruları cevaplayarak görüş ve önerileri dinledi.

OMÜ’de "Akademik Değerlendirme Toplantısı"

OMÜ’de "Akademik Değerlendirme Toplantısı"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber