Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 07 Şubat 2018 - 15:53 Yorum: 0

OMÜ’den AR-GE projelerine 17 milyon TL destek

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) 2017 yılı içinde AR-GE projelerini desteklemek için bulduğu fon kaynakları toplamı 17 milyon 63 bin 846 liraya...

OMÜ’den AR-GE projelerine 17 milyon TL destek

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) 2017 yılı içinde AR-GE projelerini desteklemek için bulduğu fon kaynakları toplamı 17 milyon 63 bin 846 liraya ulaştı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyelerinin 2017 yılı içinde hazırlamış olduğu 323 bilimsel araştırma projesinin fon kaynaklarından aldığı araştırma bütçesi 17 milyon 63 bin 846 lira oldu.

2017 yılında destek alan toplam 323 bilimsel araştırma projesinin 295 adedi OMÜ'nün kendi öz gelirlerinden sağlanan desteklerle finanse edildi. Bu projelerin toplam bütçesi de10 milyon 531 bin 388 lira olarak gerçekleşti.

Dış kaynak 7 milyona yaklaştı

Öz gelirlerin yanı sıra üniversite dışı kaynaklardan sağlanan araştırma geliştirme (AR-GE) desteği miktarı ise 6 milyon 532 bin 458 lira rakamına ulaştı. Bu bütçenin önemli bir bölümü TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerden sağlanırken diğer fon kaynakları olarak DOKAP, TAGEM ve Avrupa Birliğinden (AB) sağlanan destekler öne çıktı.

Özel sektör desteği umut veriyor

Geçen yıl özel sektör 1 milyon 7 bin 300 lira ile OMÜ araştırma projelerine kaynak sağladı.

Hedef AB fonlarından daha fazla kaynak sağlamak. Üniversite-sanayi AR-GE proje ortaklığı olarak yürütülen proje sayısı ve bütçesinde hedefler giderek artıyor. Bu alanda ileriki yıllarda daha da gelişme sağlanması için önemli tedbirler ve teşvikler sağlanıyor. Ayrıca AR-GE projelerine AB fonlarından daha fazla kaynak bulunması da hedefleniyor.

Rektör Bilgiç: "TÜBİTAK'ın TTO desteği çok önemli"

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç alınan desteklerin önemine dikkat çekerek "Üniversite-sanayi iş birliğinin artırılması için çaba sarf eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi, TÜBİTAK'tan Teknoloji Transfer Ofisi için sağladığı 1 milyon 750 bin lira destek ile hedeflerine biraz daha yaklaştı. TÜBİTAK desteği 2018 yılı için bu alanda daha da iyileşmenin olacağını işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Üniversite-sanayi iş birliğine DOKAP desteği

Rektör Bilgiç, "DOKAP illerinin girişimcilik ve yenilikçilik yönünün geliştirilmesi amacıyla ön kuluçka merkezinin kurulması için DOKAP'tan sağlanan destek bu alanda da önemli bir ivme kazanmasına katkı sağlıyor. Ayrıca DOKAP illerinde yürütülecek, bölgenin kalkınmasına katkı verecek, kabul edilen ve Bakanlıktan onay bekleyen diğer projelerle OMÜ bölgenin kalkınmasına da önemli katkı verecek" dedi.

OMÜ’den AR-GE projelerine 17 milyon TL destek

OMÜ’den AR-GE projelerine 17 milyon TL destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber