Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 24 Ekim 2017 - 18:23 Yorum: 0

OMÜ’nün “Doğan”ı uçuşa hazırlanıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZAYTEM) tarafından "Doğan" ismi verilen tek motorlu ve...

OMÜ’nün “Doğan”ı uçuşa hazırlanıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZAYTEM) tarafından "Doğan" ismi verilen tek motorlu ve iki kişilik sportif genel amaçlı uçak yapılıyor.

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun protokolü, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç eşliğinde OMÜ UZAYTEM'i ziyaret etti. 19 Mayıs ilçesi Ballıca Kampüsünde bulunan Uçuş Eğitim Organizasyonu binasını gezen Samsun Valisi Osman Kaymak, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, 19 Mayıs İlçesi Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, UZAYTEM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erdem Emin Maraş, il ve ilçe müdürleri gün boyu UZAYTEM'in farklı bölümlerini ziyaret ederek detaylı bilgi aldılar.

Hızla büyüyen havacılık sektörüne nitelikli pilot kazandırılıyor

Hızla büyüyen havacılık sektörüne nitelikli pilot kazandırmak için profesyonel pilot eğitimi vermek üzere kurulmuş olan UZAYTEM Uçuş Eğitim Organizasyonu binasında eğitim pilotlarıyla sohbet eden Rektör Bilgiç, onlarla fikir alışverişinde bulundu ve merkezde eğitim gören öğrenci temsilcileriyle de bir süre sohbet etti.

Samsun Valisi Kaymak ve Rektör Bilgiç birlikte uçtular

Ardından Samsun Valisi Osman Kaymak ve Rektör Bilgiç bina içerisinde bulunan uçuş simülatörüne binerek bir uçuşun nasıl olduğunu havalanmadan deneyimledi. Eğlenceli görüntülere sahne olan bu deneyim sonrası gerçek uçuşa geçildi. UZAYTEM'in içinde bulunan pistte Samsun Valisi Osman Kaymak ve Rektör Bilgiç çift motorlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve 19 Mayıs İlçesi Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ise tek motorlu uçaklarla uçuş deneyimi yaşadı.

"Doğan" isimli uçağın çizimi, tasarımı ve üretimi tamamen burada yapılıyor

Yaklaşık bir saat süren ve keyifle tamamlanan uçuşun ardından uçuş eğitimlerinde kullanılan uçakların bakımlarının yapıldığı hangarlar gezildi ve kompozit binasında bulunan "Doğan" isimli uçak hakkında bilgi alındı. Açıklamada, çizimi, tasarımı ve üretimi tamamen burada yapılan tek motorlu, iki kişilik, sportif genel amaçlı havacılık uçağının sertifikalandırılarak eğitimlerde kullanılabileceğinin ve yine iş adamlarına da seyrüsefer konusunda hizmet edebileceğinin altı çizildi.

Kompozit binasının gezilmesinin ardından ziyaret sona erdi.

OMÜ’nün “Doğan”ı uçuşa hazırlanıyor

OMÜ’nün “Doğan”ı uçuşa hazırlanıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber