Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...22:56 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: “Sonraki tepkimiz daha sert, yıkıcı ve...22:54 Pendik’te çekiciyle tehlikeli yolculuğa para cezası
Sağlık 21 Haziran 2017 - 16:03 Yorum: 0

Omuz ve kas yırtılmaları

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, "Omuz kas yırtıkları tedavi edilmezse yırtık genişleyerek omuz ekleminde güç kaybının yanı...

Omuz ve kas yırtılmaları

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, "Omuz kas yırtıkları tedavi edilmezse yırtık genişleyerek omuz ekleminde güç kaybının yanı sıra eklemde artroza (kireçleme) sebep olabilir. Bu nedenle ideal olarak, yırtık tespit edildikten sonra cerrahi tedavi 3 ayı geçirmeden yapılması gerekir" dedi.

Liv Hospital Samsun Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, omuz ve kas yırtılmaları hakkında bilgilendirdi. Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, "Omzun döndürücü kasları gençlerde ve sporcularda ani ve ters hareketler sonucunda aşırı yüklenmeye bağlı olarak yırtılabilir. Orta ve ileri yaşlarda ise böyle bir zorlanma olmaksızın kasların yıpranmasına ya da omuz kemeri altında sıkışmasına (impingement) bağlı olarak da yırtılabilir" diye konuştu.

Avcı, özellikle kolunu baş üstü aktivitler yapmak için kullananlar (cam temizleyen işçiler, boyacılar, öğretmenler, ev hanımları vb.) ve fırlatma tarzı spor yapanlar (hentbol, voleybol, tenis) omuz kas yırtıkları açısından riskli gruplar olduğunu söyledi.

Dr. Avcı, "Omuzdaki kas yırtığının en önemli belirtisi ağrı ve hareket kısıtlılığıdır. Kas yırtığına bağlı ağrının tipik özelliği kolu çevirirken ya da baş üstüne götürürken artmasıdır. Ayrıca geceleri omuz üzerine yatamama şikayeti de sıktır. Yırtık çok genişse omuzda güç kaybı da oluşabilir. Teşhis için muayene sonrası MR çekilmesi gerekir. MR günümüzde kas yırtıklarının teşhisinde en güvenilir görüntüleme yöntemidir. MR görüntüleme ile yırtığın tipi ve genişliği belirlenir. Tedavi buna göre planlanır. Tedavide hedef ağrının giderilmesi ve eklem hareketlerinin kazanılmasıdır. Bu amaçla öncelikle fizik tedavi yöntemleri ve ağrı kesici ilaçların yanı sıra ekleme yapılan enjeksiyonlardan yararlanılabilir. Bu yöntemlerden özellikle kısmi yırtık olan hastalarda iyi sonuç alınabilir. Ancak tam kat ve geniş yırtıklar cerrahi tedavi gerektirir. Omuz yırtıklarının cerrahi tedavisi günümüzde artroskopik (kapalı) yöntemlerle gerçekleştirilmektedir. Artroskopik tedavide eklem çevresinde açılan 3-4 adet 1 cm'lik kesi ile yırtık kas veya kaslar kemiğe özel çapalar ve dikişlerle dikilmektedir. İşlem sonrası iyileşme süreci nispeten uzundur. Bu dönemde iyi bir sonuç için rehabilitasyon şarttır. İyileşmenin 6 aydan önce olmayacağı konusunda hasta bilgilendirilmelidir" şeklinde konuştu.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı açıklamasını şöyle tamamladı: "Omuz kas yırtıkları tedavi edilmezse yırtık genişleyerek omuz ekleminde güç kaybının yanı sıra eklemde artroza (kireçleme) sebep olabilir. Bu nedenle ideal olarak, yırtık tespit edildikten sonra cerrahi tedavi 3 ayı geçirmeden yapılması gerekir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber