Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 24 Mayıs 2016 - 13:13 Yorum: 0

Ön Kuluçka Merkezi’nde İlk Şirket Açılışları Gerçekleşti

Anadolu Üniversitesi ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi'nde BİGG – ANAÇ Teknogirişim Programı'na katılarak 150 bin TL Değerinde TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye...

Ön Kuluçka Merkezi’nde İlk Şirket Açılışları Gerçekleşti

Anadolu Üniversitesi ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi'nde BİGG – ANAÇ Teknogirişim Programı'na katılarak 150 bin TL Değerinde TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği alan girişimci şirketlerinin açılış töreni düzenlendi.

Şirketlerin açılışı, ARİNKOM TTO tarafından kurulan ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi'nde yapıldı. Açılışa; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, rektör yardımcıları ve şirketlerin kurucuları katıldı. Program kapsamında; "Akıllı Süspansiyon Elemanları" projesi ile Hasan Kasım, "Dinamik Üretim Çizelgeleme Yapay Zeka Sistemi (DÜPUS) projesi ile Onur Bilge, "Kendi Kendine Dengede Durabilen (self-balance) Eğitim Amaçlı Deneysel Robot Seti Geliştirme" projesi ile Özgür Alpan, "Tavuk Tüyünden Elde Edilen Keratin Proteinleri Plastikleştirerek Antibakteriyel Biyobozunur Doğal Ambalaj Malzemelerinin Üretilmesi" projesi ile Ayşegül Tuna, "Smart Quad: Kritik ve Tehlikeli Görevler İçin Özgün, Modüler ve Maliyet Etkin İHA Sistemleri" projesi ile Gökhan Göl, "İnteraktif İşaret Dili" projesi ile Ahmet Faruk Aslan 150 bin TL destek alarak şirket kurumlarını gerçekleştirdiler. Destek alan girişimciler arasından Gökhan Göl ve Ayşegül Tuna'ya ise ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi'nde ofis imkanı sağlandı.

"İŞSİZLİKLE MÜCADELEDE EN TEMEL YOLLARDAN BİRİSİ, YENİ İŞLER OLUŞTURMAK"

Programda konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, girişimcilere ellerinden gelen desteği verdiklerini anlattı. İşsizliğin büyük bir sorun olduğuna da dikkat çeken Rektör Gündoğan, "Girişimciliğin özellikle ülkemiz koşullarında önemini burada ifade etmeme gerek yok. Zaten herkes, işin ne kadar önemli bir konu olduğunu, ülkemiz açısından ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu kuşkusuz biliyor. Sadece ülkemiz için değil, aslında şu anda dünyada da istihdam sorunlarının ciddi boyutlara ulaştığını görüyoruz. Bir ortamda, işsizlikle mücadelenin en temel yollarından bir tanesi, yeni işler oluşturmak olduğu ve tabii bu yeni işlerin de girişimciler ortaya çıkararak olabildiğini sanırım herkes çok iyi biliyor. Biz üniversite olarak, hem bu girişimci ruha destek olmak, gerekse şehrimizde ve ülkemizde farkındalık oluşturmak için girişimcilik konusunda elimizden gelen tüm faaliyetleri yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"İNANIYORUM Kİ GİRİŞMCİLERİMİZ, İLERİDE ÜLKEMİZİN ÇOK DEĞERLİ İŞ ADAMLARI OLACAK"

Açılışın çok anlamlı olduğunu dile getiren Rektör Gündoğan, Anadolu Üniversitesi'nin faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceğini aktardı. Gençlerin kendi işlerini oluşturmasının önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Rektör Gündoğan, "Aslında bu törenin bir anlamı da, bundan sonra üniversitemizin bu konuda ne kadar kararlı bir şekilde bu faaliyetlerini devam ettireceğini vurgulamak ve yeni girişimcilere de kapıyı açarak onları motive etmektir. Ben inanıyorum ki bugün, girişimcilik desteği almaya hak kazanan girişimcilerimiz ileride ülkemizin çok değerli iş adamları olacak. Hizmet ve sanayi sektörüne çok ciddi katkılar sunacaklar. Ülkemiz adına çok ciddi istihdam oluşturacaklar ve bunun yanında gençlerimize sadece iş kapısı olarak "Devlet kapısında sıra beklemek, sınava girmek" değil, kendi işlerini oluşturarak istihdam oluşturmanın da ne kadar önemli bir faaliyet olduğunu ispat etmiş olacaklar" şeklinde konuştu.

"DOĞAL MALZEMEYE OLAN İLGİ BİR TREND OLARAK ARTIYOR"

Malzeme Bilimi Mühendisi Ayşegül Tuna, yaptığı "Tavuk Tüyünden Elde Edilen Keratin Proteinleri Plastikleştirerek Antibakteriyel Biyobozunur Doğal Ambalaj Malzemelerinin Üretilmesi" projesini anlatarak şu ifadelere yer verdi;

"Aslında bu şirketi kurmaktaki amacımız, malum artan enerji ihtiyacı ama azalan kaynaklar insanları yeni malzeme üretimine itmekte. Artık çevreye olan duyarlılık da arttığı için doğal malzemelere olan ilgi tüm dünyada bir trend olarak artmakta. Fakat Türkiye'de bu alanda yapılan çalışmalar yetersiz. Biz de bu konuyla ilgili yüksek lisansımızda da benzer bir konu çalışmıştık, bunu hayata geçirmek istedik. Tavuk tüylerini katma değeri yüksek bir malzeme olan "protein lifleri'ne dönüştürmeyi düşündük. Bununla ilgili ön çalışmalara yaptık, daha sonra da bir proje yazdık. Bu konuda da bize Arinkom ve Anaç Kuluçka Merkezi çok yardımcı oldu. Daha sonra buradan seçilip TUBİTAK'a gittik. TUBİTAK'ta yaptığımız sunumlar sonucunda projemiz, bir firmaya dönüştürülmeye hak kazandı. Bunun sonucunda da firmamızı kurduk."

Konuşmaların ardından Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından yeni kurulan şirket temsilcilerine ödüller verildi. ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi'nde ise Gökhan Göl ve Ayşegül Tuna'nın ofislerinin açılışı yapıldı.

Ön Kuluçka Merkezi’nde İlk Şirket Açılışları Gerçekleşti

Ön Kuluçka Merkezi’nde İlk Şirket Açılışları Gerçekleşti

Ön Kuluçka Merkezi’nde İlk Şirket Açılışları Gerçekleşti

Ön Kuluçka Merkezi’nde İlk Şirket Açılışları Gerçekleşti

Ön Kuluçka Merkezi’nde İlk Şirket Açılışları Gerçekleşti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber