Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Nisan 2022 - 15:33 Yorum: 0

Ön takımda çamur ve kar birikmesi araca zarar veriyor

DÜZCE (İHA) – Kış aylarının çetin geçmesi ve ardından baharın gelmesi ile sürücüler araçlarının bakımı için sanayilerin yolunu tuttu.

Ön takımda çamur ve kar birikmesi araca zarar veriyor

DÜZCE (İHA) – Kış aylarının çetin geçmesi ve ardından baharın gelmesi ile sürücüler araçlarının bakımı için sanayilerin yolunu tuttu. Arabalarını zorlu geçen kış şartları sonrasında bakıma getiren sürücülere ise uzmanından önemli uyarı geldi.

Ülke genelinde çetin geçen kış şartlarının ardından havaların düzelmesi ile birlikte araç sürücülerine yönelik uzmanından çok önemli uyarı geldi. Zorlu geçen kış şartlarında araçların ön takımlarında çamurların oluşabileceğini, bakım yapılmazsa ciddi zarar verilebileceğini belirten araç bakım uzmanı Ümit Sel, "Ön takımlarda çamur ve kar birikmesi yıpranmaya zarar verir. Mutlaka ön takımlarda kışın ardından bakım yapılması gerekir. Kış bakımı gibi aynı şekilde yazında yapılması gereken bakımlar var aracımızda. Bunlardan kısaca bahsetmek gerekirse frenler, ön takımlar, yaz lastikleri, araçların filtrelerinin kontrol edilmesi, sileceklerinin kontrol edilmesi, özellikle yaz aylarında tatil mevsimi olduğu için yola çıkacak araçların yedek lastiklerinin kontrol edilmesi, kriko ve bijon anahtarı gibi malzemelerin kontrol edilmesi gerekiyor. Bunların bakımlarının yapılması gerekiyor. Antifirz konusunda ise yaz kış araçlarda antifiriz kullanılması gerekiyor. Antifiriz sadece kışa özel soğutma sıvısı değil. Bunun yaz kış araçta bulunması gerekiyor. Soğutma sistemine, radyatör gibi silindir kapağı gibi yerlerde bu su devir daim halinde. Normal su burada aşınma ve korozyona sebep olabiliyor. Antifirz kullanılırsa bu sorunun önüne geçilmiş olunuyor. Paslanmayı önlüyor. Dolayısı ile antifirizin kaynama derecesi suya nazaran daha yüksektir. Aracın hararet yapmaması hararetin yükselmemesi ve soğutma sisteminin zarar görmemesi için yaz kış sürücülerin antifiriz kullanmasını tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Kışın görmediğimiz çukurlar, arabaya zarar verebiliyor"

Kışın çukurların da karla kaplandığını ve sürücülerin görmediği zaman araçlarda zarar oluşturabileceğini vurgulan Sel, "Kışın zorlu şartlardan çıkan araçların bazı bakımlara ihtiyaçları oluyor. Özellikle ön takımda çamur kar birikebiliyor ve bunların yıpranmaya zarar vermeye kadar çıktığını görebiliyoruz. Rot ayarlarında bozukluklar olabiliyor. Bunların elden geçmesi gerekiyor. Önce yağ bakımı ve filtrelerin yenilenmesi gerekiyor. Klimanın filtresinin yenilenmesi ve bakımının yapılması gerekiyor. Ön takımda aynı şekilde ön takımda hasar gören parçalar olabiliyor. Kışın yolda göremediğimiz kasisler çukurlar olabiliyor. Bunlar karın altında kalması sebebi ile araca zarar verebiliyor. Bunların elden geçmesi kontrol edilmesi gerekiyor. Yaz lastiklerinin aynı şekilde takılması kış lastiklerinin kontrol edilip depolanması gerekiyor saklanması gerekiyor. Bu tür bakımlara dikkat edilmesi gerekiyor. Araç sahipleri için bakımlı araba kıymetli araba değerli araba hem aracınıza bakıyorsunuz aracınızın değerini kıymetini arttırıyorsunuz hem de kendi can güvenliğinizin emniyete almış oluyorsunuz. Daha güvenli kullanıyorsunuz. Yani yazın arabanın keyfini çıkarıyorsunuz" ifadelerinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber