Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 05 Aralık 2017 - 16:23 Yorum: 0

Önce hastalığını, sonra rakiplerini yendi

Milli Güreşçi Engin Çetin, gizli sakatlığını yenip şampiyon oldu.

Önce hastalığını, sonra rakiplerini yendi

Milli Güreşçi Engin Çetin, gizli sakatlığını yenip şampiyon oldu.

18 yaşındaki Milli Güreşçi Engin Çetin, 1 senedir sol dirseğindeki sakatlık nedeniyle müsabakalarda sıkıntı yaşıyordu. Gittiği hastanelerde sakatlığına bir türlü teşhis konamayan güreşçi, son olarak VM Medical Park Samsun Hastanesi'ne başvurdu. Buradaki tetkiklerde sol dirseğinde büyüme kıkırdağında sorun saptanan genç güreşçi, yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuşarak Balkan Gençler Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

18 yaşındaki milli güreşçi Engin Çetin, yaklaşık 1 yıldır devam eden ve hareketlerinde kısıtlığa sebep olan sol dirsek ağrısı şikayeti yüzünden çeşitli hastanelere başvurdu. Ancak denenen hiçbir yöntem ağrılarını dindirmedi. Son çare olarak VM Medical Park Samsun Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'ne başvuran genç güreşçiye, Yrd. Doç. Dr. Murat Bölükbaşı'nın yaptığı tetkikler sonucunda Epifizyoliz (büyüme kıkırdağında sorun) tanısı konuldu.

Epifizyodez ameliyatı oldu

Yaklaşık 1 hafta sonra VM Medical Park Samsun Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nden Yrd. Doç. Dr. Murat Bölükbaşı'nın başkanlığındaki ekip tarafından milli sporcuya epifizyodez ameliyatı yapıldı. Başarılı geçen ameliyat sonrasında da milli sporcuya erken rehabilitasyon ile de tedavi desteği sağlandı.

Altın madalya kazandı

Ameliyattan 5 hafta sonra antrenmanlara başlayan milli sporcu Engin Çetin, 27-29 Ekim tarihlerinde Bursa'nın İznik ilçesinde yapılan 3. Balkan Gençler Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi serbest güreşte 50 kiloda temsil ederek altın madalya kazandı.

Önce hastalığını, sonra rakiplerini yendi

Önce hastalığını, sonra rakiplerini yendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber