Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...18:10 Adramut Doğa Gezginleri, Everest yolcusu18:08 Solingen’de Türklerin yaşadığı bina kundaklandı: 2’si çocuk 4 ölü, 9 yaralı18:04 "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" Kenya’nın başkenti Nairobi’de kutlan...18:03 Cumhurbaşkanı şaşkına döndü18:02 Başkan Aşgın: “Metrobüslerle şehrimizi buluşturacağız”
Sami Er
Yerel 22 Kasım 2019 - 16:13 Yorum: 0

‘Önce insan sonra gazeteciyiz’

Dünyanın yaşayan en iyi 10 savaş muhabirinden birisi olarak kabul edilen Milliyet Gazetesi Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün, memleketi Gümüşhane'de...

‘Önce insan sonra gazeteciyiz’

Dünyanın yaşayan en iyi 10 savaş muhabirinden birisi olarak kabul edilen Milliyet Gazetesi Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün, memleketi Gümüşhane'de "Girişimcilik Haftası" kapsamında gençlerle buluştu.

Haber için gittiği Suriye'de DEAŞ'in elinde 40 gün rehin kalan ve Türkiye'nin nefes kesen bir operasyonuyla kurtarılan Aygün, Gümüşhane Üniversitesi kongre ve kültür merkezinde söyleşi programına katıldı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) bölgede faaliyet gösteren tüm üniversitelerde girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi adına 18-29 Kasım tarihlerini "Girişimcilik Haftası" ilan etmesi nedeniyle 3 gündür devam eden söyleşi programlarının bugünkü konuklarından birisi de Aygün oldu.

Gençlerin girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak değerlendirmeleri için girişimcilik temasını gündemde tutmaya yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen programda "Basın Fotoğrafçılığında Girişimci Ruhu" başlıklı söyleşisinde gençler ve akademisyenlerle buluşan Aygün, gazetecilik mesleği boyunca yaşadıklarından kesitler aktardı.

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde başladığı mesleğini bugün Milliyet gazetesinde sürdürdüğünü anlatan Aygün, meslek hayatının dönüm noktalarından birisinde aracını satarak aldığı fotoğraf makinesiyle birlikte çektiği fotoğraflar olduğunu belirterek, anılarını katılımcılarla paylaştı.

"Biz gazeteciler egolu insanlarız. Dünyayı biz kurtarıyoruz sanıyoruz" tespitinde bulunan Aygün, kendi dönemindeki imkanlar ile şimdiki imkanların kıyaslanamayacağını belirterek gençlerin bu konuda çok şanslı olduklarını ve çok önemli fırsatları olduğunu söyledi.

"Bu meslekte önce insan sonra gazetecisiniz"

Konuşmasının ardından katılımcı öğrenci ve akademisyenlerin sorularını cevaplandıran Aygün, "İnsanlık adına hep önden koştuk. Bu meslekte önce insan sonra gazetecisiniz. Önce insan olmalısınız" dedi.

Gazetecilik ve iletişimin bitmeyeceğini fakat kağıda basılı gazetenin dijitale doğru kaydığını ifade eden Aygün, Türkiye genelinde çok sayıda iletişim fakültesi olduğunu bu sayının azaldığı zaman daha güçlü gazeteciler yetiştirilebileceğini de sözlerine ekledi.

Söyleşinin ardından İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Emre Aslan tarafından plaket takdim edilen Aygün daha sonra fuaye alanında kitabını imzaladı.

‘Önce insan sonra gazeteciyiz’

‘Önce insan sonra gazeteciyiz’

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber