Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Mart 2015 - 13:58 Yorum: 0

"Önce Yaya" Projesi

afranbolu ilçesinde yürütülen proje kapsamında kapanış töreni düzenlendi

'Önce Yaya' Projesi

KARABÜK (AA) - Safranbolu ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğünce yürütülen "Önce Yaya" Projesi kapsamında kapanış töreni düzenlendi.

Sunal Tülbentçi Öğretmenevi'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Törende konuşan Kaymakam Murat Bulacak, Türkiye'de önemli hastalıklardan birisinin kurallara uymamadaki direnç olduğunu belirtti.

Trafik kuralları önemsenmediği için ülke olarak sürekli kaybettiklerini ifade eden Bulacak, şunları söyledi:

 "Maddi ve manevi pek çok kaybımız oluyor. Gördüğüm rakamlar karşısında çok şaşırdım. Ölen insan sayısını zaten hiç dile getirmeye bile gerek yok. Bir insanımızın bile değerli olduğu, bir insanımızın bile feda edilemeyeceğini düşündüğümüzde kıyas edilemeyecek rakamlar. Bizler istedik ki bir farkındalık olsun. 'Trafik en büyük dertlerimizden birisi' diyoruz. Önce Yaya Projesi'nin, yapılan işlerin faydası olduğunu, bir farkındalık ortaya çıktığını ben şahsım adına hissediyorum. İnşallah Safranbolu'da bunu hissetmiştir. En azından bundan sonra Safranbolu özelinde daha sonra Türkiye genelinde kazalar biraz daha azalsın. Belki tamamen yok olmaz. Ama kazaların zararları biraz daha düşsün, ülkemizin maddi ve manevi hiç bir kaynağı boşa gitmesin."

Konuşmanın ardından projeye destek verenlere Bulacak, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever ve Safranbolu Cumhuriyet Başsavcısı Kenan Göksu tarafından plaket verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber