Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 10 Ocak 2016 - 15:32 Yorum: 0

Önümüzdeki on yılda teknoloji bedenlerimizi nasıl geliştirecek?

Teknoloji hayatımızın merkezinde yer alıyor. Akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve daha niceleri.

Önümüzdeki on yılda teknoloji bedenlerimizi nasıl geliştirecek?

Teknoloji hayatımızın merkezinde yer alıyor. Akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve daha niceleri. Hem gündelik hayatımızda hem de hayatın diğer alanlarında teknoloji ile temas etmediğimiz bir an neredeyse bulunmuyor.

Gündelik hayatta kullandığımız teknolojik aletler günden güne gelişirken, hayatın diğer alanlarında karşımıza çıkan teknoloji ürünleri de git gide gelişmeye devam ediyor. Şüphesiz teknolojide yaşanan bu gelişmeler insan hayatını da doğrudan etkiliyor.

Önümüzdeki on yılda teknoloji bedenlerimizi nasıl geliştirecek?Teknoloji alanında yaşanan gelişmeler insan bedenini de etkiliyor

Uplifers olarak önde gelen sağlık ve teknoloji liderlerinin, teknolojik aletlerin gelecek on yılda hayatımızı nasıl etkileyeceğine dair görüşlerini sizler için derledik.

Martine Rothblatt, United Therapeutics

United Therapeutics’in CEO’su olan Martine Rothblatt’a göre, teknoloji kanserle mücadelenin daha verimli olmasını sağlayabilir. Kanser hücrelerini ortadan kaldırmak için, bağışıklık sistemine biyokimyasal destek sağlanabileceğinden bahseden Rothblatt, ayrıca diğer teknolojik gelişmelerin hayati önem taşıyan organların naklini kolaylaştırabileceğini de belirtiyor. Son olarak biyobilişim teknolojilerinin gelişmesiyle, birçok hastalıkla başa çıkılabileceğini de ifade ediyor.

Hans Jorgen Wiberg, Be My Eyes

Be My Eyes’ın kurucusu olan Hans Jorgen Wiberg, bedenlerimizin çok büyük bir sürprize hazır olması gerektiğini söylüyor. Koklear implantasyon sayesinde, sağırlık sorunu tamamen ortadan kalkabilir. Ayrıca biyonik göz nakilleri ve kök hücre tedavileri sayesinde körlükle de mücadele edilebilir. Tüm bunlar teknolojinin insan bedeni üzerinde harika değişimler yapabileceğini gösteriyor.

Önümüzdeki on yılda teknoloji bedenlerimizi nasıl geliştirecek?Biyonik göz implantasyonu sayesinde, göz hastalıkları konusunda ciddi gelişmeler yaşanıyor.

Jennifer French, Neurotech Network

Neurotech Network’ün yöneticilerinden olan Jennifer French, teknolojik gelişmelerin zihinsel ve bedensel sağlık sorunları üzerinde daha kesin ve doğru tanı koyulmasına olanak sağlayacağını düşünüyor. Beyin faaliyetlerini kaydetme konusunda geliştirilen yeni teknolojiler, insanlar üzerinde daha doğru gözlem yapma olanağı sağlayabilir. Bütün bu gelişmeler yaşanırken, sosyal altyapının da bu teknolojik gelişmelere ayak uydurması gerekecek.

Larry Jasinski, ReWalk Robotics

ReWalk Robotics’in CEO’su olan Larry Jasinski, insan bedeni ve robotik gelişmeler arasındaki ilişkinin daha da ilerleyeceğini söylüyor. Gelişmiş pil teknolojileri ve hissetme kabiliyetleri en temelde aşılması gereken konular arasında yer alıyor. 2025 yılına kadar felç geçirmiş hastaların yeniden yürüyebilmelerinin mümkün olabileceğini söyleyen Jasinski, böylece teknolojinin gittikçe insan hayatını daha da kolaylaştıracağını belirtiyor.

Önümüzdeki on yılda teknoloji bedenlerimizi nasıl geliştirecek?Koklear implantasyon, sağırlığı ortadan kaldırabilir

Leonard Guarente, Elysium Health

Elysium Health’in kurucularından olan Leonard Guarente, bilim temelli gelişmelerin insanların daha uzun ve sağlıklı yaşamalarına olanak sağlayacağını söylüyor. İlaçların insanların daha uzun yaşamalarına gelecekte büyük katkısı olabileceğini belirten Guarente, bunun tam olarak teknolojik ve bilimsel gelişmelerle sağlanabileceğini de ekliyor.

Kaynak: Wired

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber