Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 17 Ağustos 2016 - 10:48 Yorum: 0

Op. Dr. Atabay: “Sahte güneş gözlükleri gözleri bozuyor”

Güneş ışınlarının göze verdiği zararlar içinde katarakt ve sarı nokta hastalığının özellikle önem taşıyan ve görmeyi ileri derecede bozan hastalıklar...

Op. Dr. Atabay: “Sahte güneş gözlükleri gözleri bozuyor”

Güneş ışınlarının göze verdiği zararlar içinde katarakt ve sarı nokta hastalığının özellikle önem taşıyan ve görmeyi ileri derecede bozan hastalıklar olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, "Bu nedenlerle güneş ışınlarından korunmak oldukça önemlidir. Bu konuda yapılması gereken mutlak suretle güneş gözlüğü takmaktır" dedi.

3 yaş üzeri her insana mutlaka güneş gözlüğünü takmasını öneren Atabay, "Ancak burada güneş gözlüğünün özellikleri oldukça önemlidir. UV ışınlarına karşı koruma yüzdesinin yüksek olması özellikle önemlidir" ifadelerini kullandı.

Seyyar satıcılarda veya kıyafet mağazalarında satılan sahte güneş gözlükleri maalesef dış görünüş açısından çok güzel ve gösterişli olabilse de cam kalitesi açısından oldukça zayıf olduğuna dikkat çeken Atabay, "UV koruması genelde içermezler ve ayrıca cam homojenlikleri bozuk olabileceği için refraksiyon kusuru ortaya çıkarabilmektedirler. Tüm bu nedenlerden dolayı hastalarımıza sadece yaz aylarında değil, güneşli günlerde güneşe karşı koruma amaçlı mutlaka güneş gözlüğü takmalarını ancak güneş gözlüklerini mutlaka optik mağazalarından almaları önermekteyiz" şeklinde konuştu.

Op. Dr. Şeyda Atabay, özellikle 3 yaşından büyük çocuk hastaların da güneş gözlüğü takmalarında ve çocuk güneş gözlüklerinin de yine optik mağazalardan almaları gerektiğini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber