Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 23 Kasım 2016 - 11:28 Yorum: 0

Op. Dr. Işık: "Estetik operasyonları kış aylarında tercih edilmeli"

Op. Dr. Volkan Işık, kış aylarında estetik operasyonların daha verimli ve daha sağlıklı olacağını ifade ederek, özellikle yüz bölgesine yapılacak...

Op. Dr. Işık: 'Estetik operasyonları kış aylarında tercih edilmeli'

Op. Dr. Volkan Işık, kış aylarında estetik operasyonların daha verimli ve daha sağlıklı olacağını ifade ederek, özellikle yüz bölgesine yapılacak müdahalelerde cildin güneş ışınlarından ve sıcaktan etkilenmemesi adına kış aylarının tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Estetik operasyonlarla ilgili açıklama yapan Mersin Yenişehir Hastanesi uzmanlarından Op. Dr. Volkan Işık, sonbaharın gelmesi ve güneş ışınlarının etkisini azaltmasıyla birlikte estetik müdahalelerin daha sık olduğunu dile getirerek, "Bu dönemlerde özellikle yüz bölgesine yapılan müdahaleler artmaktadır. Bu operasyonlar arasında yüzdeki lekeler ve kırışıklıklar için yapılan müdahaleler, göz kapağı estetiği, yağ enjeksiyonları, burun estetiği ve yüz germe işlemleri yer almaktadır. Estetik operasyonlar için insanlar yaz döneminin gelmesini beklemektedirler, ancak yüz bölgesini içeren estetik müdahaleler ve yüz dışındaki çoğu operasyon için sonbahar ve kış dönemi daha uygundur. Yüz bölgesindeki leke ve kırışıklıklar için yapılan cilt soyma işlemleri ile estetik operasyonlardan sonra ciltteki aşırı duyarlılık nedeniyle güneş ışınlarından 2-3 ay süre ile korunmak gerekecektir. Ayrıca kışın yapılan operasyonlardan sonra ödem oluşumu yaz dönemine göre daha az olmaktadır. Sadece yüz bölgesi için değil, diğer bölgeleri içeren operasyonlarda da kış döneminde yapıldığında ödem daha az olacak ve yaz dönemine kadar da iyileşme için yeterli süre geçeceğinden kişi yaza daha motive bir şekilde girecektir" dedi.

Karın germe, liposuction gibi operasyonlardan sonra hastanın giymek zorunda olduğu korse benzeri kıyafetlerin yaz döneminde sıcaklardan kaynaklı olarak hastaları zorlayabileceğini kaydeden Işık, "Yine kombine operasyonlar denen aynı seansta birden fazla bölgeye müdahale edilen durumlarda, yaz döneminde metabolizma daha da zorlandığından hastanın genel durumu bozulabilmektedir. Tüm bu nedenlerden dolayı estetik operasyonlar için en iyi dönem sonbahar-kış aylarıdır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber