Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Sağlık 16 Temmuz 2020 - 13:53 Yorum: 0

Op. Dr. Muhammet Dilber, yaz aylarında artan burun kanamalarına dikkat çekti

Burun kanamaları, her mevsim görülmekle birlikte özellikle yazları sıcaklıkların artmasıyla birlikte artış gösteren bir durum.

Op. Dr. Muhammet Dilber, yaz aylarında artan burun kanamalarına dikkat çekti

Burun kanamaları, her mevsim görülmekle birlikte özellikle yazları sıcaklıkların artmasıyla birlikte artış gösteren bir durum. Yaz aylarında sıklıkla meydana gelen burun kanamalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Op. Dr. Muhammet Dilber, çocuklarda genellikle ailesel faktörlere bağlı olarak görülen ve sıklıkla erişkin yaşa ulaşınca kaybolan burun kanamalarının erişkinlerde daha çok travma ya da tansiyon yükselmeleri ile ortaya çıktığını belirtti.

Op. Dr. Muhammet Dilber, yaz aylarında hava sıcaklıklarının belirgin derecede artmasının tansiyonun yükselmesine, havanın kuruması neticesinde de burun mukozasının kurumasına yol açarak burun kanamalarının belirgin derecede artmasına yol açtığını belirterek, "Havaların çok sıcak olduğu günlerde özellikle saat 12 ile 16 arasında sıcağın çok yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması, özellikle hipertansiyon hastaları ve aspirin gibi kan sulandırıcı ilaç kullananlar için önem arz etmektedir" dedi.

Op. Dr. Dilber, açıklamasının devamında şu bilgileri verdi:

"Yaz aylarında burnun kurumasını önlemek için buruna sık sık su çekilmesi, deniz suyu ya da nemlendirici damla veya da sprey kullanılması burun kanamalarının azaltılması için çok önemlidir. Özellikle aspirin kullanan ya da tansiyon sorunu olan kişilerin sıcağın en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmaması, direk güneşin altında kalınmaması tavsiye edilir. Çok sıcak suyla duş almak kanamayı tetikleyebilir dolayısıyla serin su ile duş alınması önemlidir."

Sokağa çıkarken neler yapılmalı?

Burun kanaması sorununu sık yaşayanlar için sokağa çıkmadan önce burnun nemlendirilmesinin sağlanmasının önemli olduğuna dikkat çeken Muhammet Dilber, "Dışarı çıkarken şapka takılması, başın aralıklarla ıslatılıp serin tutulması kanamaları azaltacaktır. Çok sıcak ve baharatlı yiyeceklerin kanamayı arttırabildiği unutulmamalı ve bu mevsimlerde mümkünse fazla tüketilmemelidir. Eğer kanama ortaya çıktıysa panik yapılmaması tansiyonun yükselmemesi adına önemlidir. Serin bir yere geçilmesi, oturarak burnu elimizin işaret ve başparmağı arasına alarak en az beş dakika sıkıştırılması, enseye buz uygulanması, kanama durdurucu burun spreyleri kullanılması faydalı olacaktır. Şayet bu yapılanlarla kanama durmuyorsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerekebilir. Bu durumda tampon yapılarak kanama genellikle durdurulur. Burun kanaması öyküsü olanların yaz aylarında biraz daha dikkatli davranmaları ve gerekli önlemleri almaları daha az sıklıkla bu sorunu yaşamalarına neden olacaktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber