Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Eylül 2014 - 10:18 Yorum: 0

Operanın Yıldızları Ayvalık'ta konser verdi

Kuzey Ege'nin gözde tatil merkezi Ayvalık, Türk dünyası opera yıldızlarını ağırladı

Operanın Yıldızları Ayvalık'ta konser verdi

BALIKESİR (AA) - Kuzey Ege'nin gözde tatil merkezi Ayvalık, Türk dünyası opera yıldızlarını ağırladı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) geleneksel olarak düzenlediği "Opera Günleri"nin 4. konseri, Taksiyarhis Kilisesi'nde Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Farklı ülkelerden gelen 18 opera sanatçısının sahne aldığı Türk opera sanatçısı Leyla Gencer anısına düzenlenen konserde dünya klasiklerinin yanı sıra milli opera örnekleri de seslendirildi.

TÜRKSOY Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Salim Ezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teşkilat olarak bu yıl 17'ncisini gerçekleştirdikleri opera günleri etkinliğini Leyla Gencer anısına yaptıklarını söyledi.

Bu yıl ilk kez TÜRKSOY üyesi ülkelerin haricinde Doğu Türkistan'dan Uygur Türklerinden katılım gerçekleştiğini belirten Ezer, şunları kaydetti:

"Bunların haricinde Tacikistan, Moğolistan ve Kabardin Balkar konuk sanatçılar olarak bizlerle yer aldı. Türk dünyasının opera yıldızları muhteşem bir gece yaşattı Ayvalık'ta. TÜRKSOY, Türk halkları arasında kardeşliği ve dostluğu güçlendirmek adına çalışmalarını sürdürmektedir. Seyircilerimiz de varlıklarıyla konserlerimize katılarak güçlülüğü daha güçlü hale getirmekte, gücümüze güç katmakta. İnanıyoruz ki, Türk cumhuriyetleri, Türk kardeş halklar bu gibi etkinlikler sayesinde birbirini daha yakından tanıyacak ve ülkelerimizin arasındaki ilişkiler her geçen gün daha da kuvvetlenecek."

Ayvalık Belediye Başkanvekili Nusret Taşan, "Burada olmak bana ayrı bir mutluluk verdi. Öğrencimin organize ettiği bu güzel dinletiyi dinlemek benim için inanılmaz güzel bir andı. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Türkmen sanatçı Atageldi Garyağdiyev, "Ben Türkmenistan'dan geldim. Opera günlerine 3 senedir katılıyorum, kendimi mutlu sayarım. Ben yine gelmek istiyorum. İleriki senelerde de katılmak itiyorum" diye konuştu.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden konsere katılan sanatçı Güze Kurban da ilk kez Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Türkiye'deki kardeşlerim çok güzel, Türkiye çok güzel. Ben çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonundan Hakas, Saka Yakut, Tataristan, Çuvaşistan ve Kabardin Balkar ile Moğolistan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden opera sanatçılarının katıldığı konser ilgiyle izlendi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber