Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 14 Aralık 2014 - 08:37 Yorum: 0

'Operasyon' başladı: Polis Zaman gazetesinde

Polis, çok sayıda çevik kuvvetin desteğiyle Zaman gazetesinin Yenibosna'daki merkezine baskın düzenlerken, bazı dizi yapımcıları da sabahın erken saatlerinde gözaltına alındı.

'Operasyon' başladı: Polis Zaman gazetesinde

Türkiye bu pazar sabahına yeni bir operasyon haberiyle uyandı. Fuat Avni mahlasını kullanan twitter kullanıcısının günler öncesinden duyurduğu ve bazı gazetecilerle medya kuruluşlarını da kapsayan operasyon bu sabah erken saatlerde başladı. Polis, çok sayıda çevik kuvvetin desteğiyle Zaman gazetesinin Yenibosna’daki merkezine baskın düzenlerken, bazı dizi yapımcıları da sabahın erken saatlerinde gözaltına alındı.

Polis ekipleri saat 07.15 sıralarında İstanbul Yenibosna'daki Zaman gazetesi binasına geldi. Polis ekipleri, dün geceden itibaren gazete binasına gelerek beklemeye başlayan bir grubun "Özgür basın susturulamaz" sloganlarıyla karşılandı.

Samanyolu TV’de yayınlanan ‘Sungurlar’ ve ‘Tek Türkiye’ dizilerinin yapımcısı Salih Asan da gözaltına alındı. Avukat Fikret Duran da sosyal medya hesabından, STV çalışanlarına yönelik gözaltıların başladığını belirterek, Eskişehir'de Salih Asan'ın, Van'da Engin Koç'un evlerinden alındığını yazdı.

Twitter’da ‘Fuat Avni’ isimli kullanıcı, son olarak dün gece, Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 47 ismin gözaltına alınacağını iddia etmişti.

 POLİSİN 'EVRAKI' MI EKSİK?
 Sabah erken saatlerde günlerdir konuşulan operasyonunun ilk işaretleri geldi. Polis araçları art arda Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü binasından çıkmaya başladı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin ilk adresi Zaman gazetesinin Yenibosna'daki binası oldu. Bu sırada gazetenin önünde toplanan gruplar baskını protesto etti. Polis burada toplanan grupların protestoları arasında binaya girdi. Polisle bekleyen grup arasında kısa süre itişmeler de yaşandı. Protestonun ardından gazete binasına giren polisler kısa bir süre sonra dışarı çıktı. Polislerin evrak eksikliği nedeniyle çıktığı öğrenildi

ETİKETLER: Zaman gazetesi , Fuat Avni
Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber