Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 20 Eylül 2014 - 15:34 Yorum: 0

Operasyon dış basında geniş yankı buldu

IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesi, Avrupa basınında geniş yer buldu.

Operasyon dış basında geniş yankı buldu

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) yönünden Irak'ın Musul kentinde rehin tahsil edilen konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesi, Avrupa basınında geniş yer buldu.

Alman Der Spiegel dergisinin internet sayfası, 'IŞİD yönünden rehin tutulan 49 Türk özgür kaldı' başlığıyla verdiği haberde, Türk vatandaşlarının 3 aydan çok rehin tutulduklarına işaret edildi.

Haberde, rehinelerin özgür kaldığı bilgisinin, Azerbaycan ziyaretini gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verildiğine işaret edildi. 

Die Welt gazetesi de 'IŞİD 49 Türk rehineyi özgür bıraktı' başlığıyla duyurduğu haberde, 'Nihayet, takribî 3 aydan sonra Musul’da rehin tahsil edilen 49 Türk özgür bıraktı. Rehin alma vakayı Türk hariç politikasını hummalı biçimde etkiledi' denildi.

Aralarında aşırı sayıda diplomatın da bulunduğu rehinelerin haziran ayı başında alıkonuldukları hatırlatılan haberde, o vakitten bu güne rehinelerle ilgili kamuoyuna aşırı çok bilgi yansımadığı, 'Türkiye’nin de rehinelerden dolayı IŞİD’e karşı yürütülen politikalarda art durduğu' yorumu yapıldı.

Bild gazetesinin internet sayfasında da ‘’IŞİD, Türk rehineleri özgür bıraktı’’ başlığı kullanıldı.

İtalyan basını

İtalyan haber ajansı ANSA yönünden Türkiye'yi sevince boğan haber, 'Irak'ta 49 Türk rehine serbest' başlığıyla duyuruldu.

AGI haber ajansı da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Onları bu sabah art getirdik' açıklamasıyla 49 rehinenin kurtarıldığı haberini geçti. 

Adnkronos haber ajansı da rehinelerin bu sabah yurtlarına art döndüğünü belirtti. 

Rainews24 kanalı da haberi, sabah saatlerinde alt yazıyla izleyenlere duyurdu. 

Vatikan Radyosu, haberinde, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu rehinelerin özgürlüklerine kavuşmasını müspet bir büyüme şekilde değerlendirdi.

Avusturya basını

Avusturya Haber Ajansı (APA) yönünden servis edilen 'Kaçırılan 49 rehine serbest' başlıklı haber, birçok gazete yönünden aynı ifadelerle kullanıldı.

Kurier gazetesi de haziran ayında Musul'da konsolosluk binası basılarak kaçırılan 49 bireyin Türkiye'ye geldiğini duyurdu.

Der Standard ve Die Presse gazetelerinin 'Irak'ta 49 Türk rehine serbest' başlığıyla duyurdukları haberlerde, rehinelerin 3 ay sonra bırakıldığı, bunun Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 'gizli kurtarma operasyonu' ile gerçekleştiği vurgulandı. Gazeteler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ifadelerine yer verirken, 'MİT'in rehinelerin vaziyetini başından bu güne dikkatli ve sabırlı bir biçimde takip ettiği' anlatım edildi.

İsviçre basını

İsviçre Haber Ajansı SDA, IŞİD tarafından üç aydan çok süredir alıkonan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu personeli ve ailelerinin özgür bırakıldığını, konuya ait açıklamanın Azerbaycan'ın başkenti Bakü'yü ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu yönünden yapıldığını bildirdi.

Davutoğlu'nun, rehinelerin sabah erken saatlerde Türkiye'ye getirildiğini, ama hangi şartlarda özgür kaldıkları hakkında detay vermediğini belirten SDA, rehinelerin içinde pek aşırı diplomatın da bulunduğunu anımsattı. 

SDA haberinde, Davutoğlu'nun Azerbaycan ziyaretini yarıda kesmeden önce, gazetecilere, 'Milletçe beklemekte olduğumuz mesut bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum' dediğini anlatım edildi. 

ETİKETLER: IŞİD , rehin , konsolos , görev
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber