Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Ekim 2014 - 14:43 Yorum: 0

ORAN Bilgilendirme Toplantısı, Sivas'ta yapıldı

ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Yazıcı: "Ajans tarafından 'Yenilik Stratejisi', 'Enerji Verimliliği' ve 'Ulaşım ve Lojistik' alanında başlatılan çalışmalar devam etmektedir"

ORAN Bilgilendirme Toplantısı, Sivas'ta yapıldı

SİVAS (AA) - Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Bilgilendirme Toplantısı, Sivas'ta gerçekleştirildi.

Sivas Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantıya, Yozgat Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Yazıcı, Sivas Valisi Alim Barut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık katıldı.

Toplantıda konuşan Yazıcı, ORAN'ın bölgenin tüm alanlarda kalkınmasını hedefleyen çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yazıcı, yapılan çalışmalar neticesinde bölge iller için yatırım rehberlerinin hazırlandığını belirterek, "TR72 Bölgesi Alt Bölge Çalışması tamamlanarak ilgili paydaşların istifadesine sunulmuştur. Ajans tarafından 'Yenilik Stratejisi', 'Enerji Verimliliği' ve 'Ulaşım ve Lojistik' alanında başlatılan çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Ajans tarafından yürütülen mali destek programları kapsamında 82 projenin uygulama sürecinin devam ettiğini dile getiren Yazıcı, "Projelere yönelik olarak ihale faaliyetleri, kontrol ve izleme çalışmaları, raporlamalar ve ödeme işlemleri ajans uzmanları tarafından eksiksiz olarak gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz dönemden devam eden programlarla 2015 yılı mali destek programları içinde çalışmaları başlatılmış olup, programlarla ilişkin detaylı bilgiler Yönetim Kurulu ve Kalkınma Bakanlığı'nın onayını müteakip kamuoyuna duyurulacaktır" diye konuştu.

"Doğrudan Faaliyet" ve "Teknik Destek" programları kapsamında proje ve faaliyetlerin devam ettiğini belirten Yazıcı, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların istifade edebileceği bu programlara başvuruların sürdüğünü ifade ederek, "Söz konusu programlarla ilgili detaylar Ajans web sitesinde paylaşılmaktadır" dedi.

ORAN Sivas Yatırım Destek Ofisi'nin bu ay itibarıyla yeni binasına kavuştuğunu dile getiren Yazıcı, binanın resmi açılışının kısa süre sonra yapılacağını sözlerine ekledi.

Toplantı, basına kapalı devam etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber