Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:07 Organlarını bağışlayan Vali Çelik ve Emniyet Müdürü Özdemir’e teşekkür belg...12:07 Milli Savunma Bakanı Güler ABD Temsilciler Meclisi üyelerini kabul etti12:06 Başkan Odakır: “Bütün vatandaşlarımız demokrasiye katkı sağlamalı”12:04 Yaşlı adamın öldüğü feci kaza saniye saniye kamerada12:02 Bilecik’te bilet satışı yapılan etkinlik iptal oldu, paraları iade etmedile...12:01 Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi Hizmette12:00 Bakan Tekin acı haberi Tokat’ta aldı, programlarını yarıda kesip Ankara’ya...11:59 Muhtar adayından ilginç vaat, duyan bir kez daha düşündü11:59 Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü11:58 Millî helikopter motorunda önemli bir eşik daha aşıldı11:57 Lavrov: “Biz müzakereye hazırız, ancak Zelenskiy’in barış formülü temelinde...11:57 Hunat Hatun İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Kayseri’yi gururlandıran b...11:57 Gazze’de can kaybı 32 bin 623’e yükseldi11:56 Emniyet Müdürlüğü “ Hırsızlık ve İletişim Yoluyla Dolandırıcılığı” led ekra...11:55 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Silahlı Hizmetler Kom...11:55 Başkan Bilgin, “Biz gerçekçiyiz milleti aldatmadık aldatmayacağız”11:52 Müsabakalardan madalyaları ile döndüler11:50 Doğanşehir’de toplu açılış11:50 Madagaskar’ı Gamane Kasıgrası vurdu: 11 ölü11:49 Hisarcık’ta kursiyerlere “Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme “ konulu seminer
Sami Er
Siyaset 19 Aralık 2014 - 19:17 Yorum: 0

Oranlar hızla düştü

ANKARA – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Ülkemizde anne-bebek ölüm oranlarında hızlı bir azalma sağlandı. Türkiye olarak Milenyum Gelişme Hedeflerine tahmin edilenden çok daha önce ulaştık” dedi.

Oranlar hızla düştü

ANKARA – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Ülkemizde anne-bebek ölüm oranlarında hızlı bir azalma sağlandı. Türkiye olarak Milenyum Gelişme Hedeflerine tahmin edilenden çok daha önce ulaştık” dedi.

Çalık, Doğu Avrupa ve Orta Asya UNFPA Bölge Ofisi Direktörü Heimo Laakonen, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye temsilcisi Dr. Zahidul Huque ve Jens-Hagen Eschenbaecher’den oluşan UNFPA heyetini AK Parti Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti.

Toplantıya, Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Betül Keskin ve Van Milletvekili Gülşen Orhan da katıldı.

ÇALIK "ORANLAR HIZLA DÜŞTÜ"

Türkiye’nin anne-bebek ölüm oranıyla mücadele de büyük ilerleme kat ettiğini belirten Çalık, “Oranlarda hızlı bir azalma sağladı. Bebek ölüm hızı ve anne ölüm oranında yaşanan ciddi düşüşler ile Türkiye Milenyum Gelişme Hedeflerine tahmin edilenden çok daha önce ulaşmıştır. Örneğin, 2002 yılında binde 31,5 olan bebek ölüm hızımız yapılan politikalar neticesinde 2012 yılında binde 7,4 olarak gerçekleşmiştir. Dünya’da bebek ve anne ölümleri için üzerimize düşenleri yapmamız, sadece doğum esnasında ve sonrasında değil, savaşlar darbeler esnasındaki anne ve bebek ölümlerine de dur dememiz gerekir.” dedi.

LAAKONEN: “TÜRKİYE BÖLGE ÜLKELERİNE ÖRNEK OLUYOR”

Toplantı’da, Türkiye’nin anne ve bebek ölümleri ile erken yaşta evlilik konularında büyük gelişmeler kaydettiğini söyleyen UNFPA Bölge Ofisi Direktörü Heimo Laakonen ve Türkiye temsilcisi Dr. Zahidul Huque ise, bu gelişmelerin Birleşmiş Milletler tarafından övgüyle izlendiğini belirttiler. Laakonen “Türkiye’nin anne-bebek ölümleri ve erken yaşta evlilikle vermiş olduğu önemli mücadeleleri ve başarıları Bölge ülkelerine örnek oluyor” dedi.

ÇALIK: “KADIN DOSTU KENTLERİN SAYISI HIZLA ARTACAK”

Çalık, gelecek yıllarda kadın dostu kentlerin katlanarak arttırılması için çalışma yapılacağını belirterek; “İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’dan sonra proje sayesinde Antalya, Bursa, Gaziantep, Malatya, Mardin ve Samsun da kadın dostu kentler oluyor ve daha birçok kentimizde de bu devam edecektir. Bu proje sayesinde Türkiye dünyadaki birçok ülkeye örnek olacaktır” ifadelerini kullandı.

ÇALIK: “TÜRKİYE, SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE 5 MİLYAR DOLAR HARCADI”

Suriye’deki Esed rejiminden kaçıp Türkiye’ye sığınan mültecilere Uluslararası boyutta yapılan yardımların sadece 265 milyon dolar olduğunu belirten Çalık:”Biz Türkiye olarak zorda olan kardeşlerimize kapılarımız açtık. Türkiye olarak bugüne kadar Suriyeli kardeşlerimize 5 milyar dolar harcadık. Bu konuda BM’in ve uluslar arası yardım kuruluşlarının desteği çok az” dedi.

ÇALIK: “BM ESED’E DUR DİYEMİYORSA…”

Türkiye’nin 2 Milyon Suriyeli mülteciyi ağırladığını hatırlatan Çalık, BM’yi eleştirerek, “Suriye’de yüzlerce insan ölüyor ama BM’den bir ses duymuyoruz. Hani insan hakları, çocuk hakları? Çocuklar ölüyor. BM bu konuda hiçbir şey yapmıyor. Birleşmiş Milletler’i kurarken, insan hakları çerçevesinde buluşmuştuk. Nerede yardımlar?  Madem Birleşmiş Milletler, Esed’e dur diyemiyor, hiç olmazsa Suriyeli mülteciler için destek olmaya çalışmalı” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber