Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Ağustos 2014 - 16:58 Yorum: 0

Ordu Botanik Bahçesi projesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "Botanik bahçesinde 3 bin tür bitki çeşidinin yanında, Türkiye'nin dünya mirası özel eserlerinin birebir küçültülmüş hallerinin sergileneceği, İstanbul'daki Miniatürk benzeri bir yer de bulunacak"

Ordu Botanik Bahçesi projesi

ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, " Botanik bahçesinde 3 bin tür bitki çeşidinin yanında, Türkiye'nin dünya mirası özel eserlerinin birebir küçültülmüş hallerinin sergileneceği, İstanbul'daki Miniatürk benzeri bir yer de bulunacak" dedi.

Yılmaz, Eskipazar mevkisinde yapımı devam eden projenin inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Yılmaz, Ordu Botanik Bahçesi'nin Karadeniz'de bir ilk olacağını söyledi.

Türkiye'nin dördüncü botanik bahçesinin Ordu'ya kuruluyor olmasının bölge adına çok önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu ay yapılacak üstyapı ihalesi ile birlikte, Ocak ayından itibaren bitki ve ağaç dikme aşamasına geçilebilecek. Biz bu projenin başından sonuna kadar takipçisi olduk Proje tamamlandığında Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin bir mülkü ve tesisi olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak burayı Ordulu hemşehrilerimizle beraber bir açık hava müzesi olarak açmayı planlıyoruz."

"Botanik bahçesinde 3 bin tür bitki çeşidinin yanında, Türkiye'nin dünya mirası özel eserlerinin birebir küçültülmüş hallerinin sergileneceği, İstanbul'daki Miniatürk benzeri bir yer de bulunacak" diyen Başkan Yılmaz, "İnşallah gelecek yıl bu vakitlerde Ordulu hemşehrilerimizin vakitlerini geçireceği, kır düğününü yapabileceği, sosyal tesisiler ile kafeteryasıyla gününü rahat bir şekilde geçireceği muazzam  bir işletme yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki günlerden itibaren toprak üzerine çıkarılacak yapılar kendini gösterecek" ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber