Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Temmuz 2016 - 23:28 Yorum: 0

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde FETÖ operasyonu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgisi olduğu belirlenen, eski İl Özel...

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde FETÖ operasyonu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgisi olduğu belirlenen, eski İl Özel İdare ve Ordu Belediyesi'nden kalma 13 çalışanı açığa aldıklarını açıkladı.

Ordu'da demokrasi nöbetlerinin 8. gününde toplanan çok sayıda vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü. Mehteran takımının gösteri yaptığı alanda, din görevlileri, son günlerde yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için Yasin-i Şerif okuyup, dua etti.

"Asla taviz yok"

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Ordulu vatandaşların, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından meydanları boş bırakmadığını söyledi. Yaşanan süreçle ilgili kentteki gelişmeleri aktarmak istediğini belirten Yılmaz, "Biz, "Paralel İhanet Çetesi" diyoruz. Türkiye genelinde FETÖ Paralel Devlet Yapılanması'na karşı Temmuz'un 16'sından itibaren çok şiddetli ve tavizsiz bir şekilde süreç takip ediliyor. Biz de Ordu ve Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak hemen darbe girişiminin ertesi gününden itibaren kendi imkanlarımızla yapmış olduğumuz araştırmalar çerçevesinde bu yapılanmayla, bu örgütle, bu "Paralel İhanet Çetesi" ile bağlantısı olduğuna kanaat getirdiğimiz ve delillendirdiğimiz yaklaşık şu an itibariyle 13 tane çalışanımızı açığa aldık" dedi.

"Tek tek araştırıyoruz"

Yılmaz, bu sayıyla ilgili çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Bu, yoğunluğun ve gelen bilgilerin geçerliliğine göre bu sayı artabilir. Tabi malumlarınız Ordu Büyükşehir Belediyesi yeni kurulan bir belediye. Bu çalışanlarımızın da aşağı yukarı tamamı daha önceki belediyeden ve il özel idaresinden Büyükşehir'e kalan çalışanlar. Dolayısıyla Büyükşehir süreci öncesi de bu kurumların başındaki insanlara karşı da zaten yasal bir süreç başlatıldığı için biz hızlı bir şekilde takibimizi yaptık. Gerekli müdahaleyi yaptık. Bünyemizde bir tane dahi kalmayıncaya kadar bizim kendi iç mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bunun özelikle bilinmesini istiyorum."

"Hiç bir haine bünyemizde yer yok"

Ordu'da, hükümetin talimatını ilçe belediyelerine de sert bir şekilde uygulama konusunda gerekli talepte bulunduğuna dikkati çekerek, "Pazartesinden itibaren özellikle büyük ilçelerimizden bu konuda açıklamalar gelecektir. Ordu ili başından itibaren darbecilere karşı ne kadar durduysa, Paralel mücadeleye de, içimizdeki hainlere karşı da, ihanet çetesinin üyelerine karşı da biliniz ki o derece onurlu duracağız" diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde FETÖ operasyonu

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde FETÖ operasyonu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber