Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı02:03 Karaloğlu’nun basın açıklaması sırasında deprem oldu
Kültür 24 Temmuz 2017 - 09:13 Yorum: 0

Ordu’da 7. bal ormanı geliyor

Arıcılığın, biyolojik çeşitliliğin korunması, gelecek nesillere aktarılması, sürdürülebilir gıda güvenliği ve erozyonun önlenmesi açısından...

Ordu’da 7. bal ormanı geliyor

Arıcılığın, biyolojik çeşitliliğin korunması, gelecek nesillere aktarılması, sürdürülebilir gıda güvenliği ve erozyonun önlenmesi açısından Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılında başlatılan, Ordu'da ise 2012 yılında uygulamaya konulan bal ormanı sayısı her geçen yıl artıyor.

Bal üretimi açısından Türkiye genelinde 1. olan Ordu'da organik bal elde etmek amacıyla 2012 yılında başlayan çalışmalar kapsamında Gölköy ilçesinin Düzyayla yöresinde Dibektaşı Bal Ormanı, Gölköy-Damarlı Yaylası'nda Ulubey-Gölköy Bal Ormanı, Gürgentepe-Bektaş Yaylası'nda Gürgentepe Bal Ormanı, Mesudiye ilçesi Gölpınar Mahallesi'nde Gölpınar Bal Ormanı, Aybastı-Kuzköy Yaylası'nda Kuzköy Bal Ormanından sonra Mesudiye'de Sarıçiçek Bal Ormanı da faaliyete geçti.

Sarıçiçek Bal Ormanlarında coğrafi koşullara uyumlu ancak mevcudiyeti az olan türlerde 28 bin adet bol çiçekli bitki dikimi yapıldı. Dikimi yapılan bitkiler arasında odunsu ve otsu türler yer alıyor. 6. bal ormanıyla birlikte Ordu'daki bal ormanlarının toplam alanı 7 bin 810 dekarlık alana ulaştı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bal ormanları arıcılığın ve biyolojik çeşitliliğin korunarak, gelecek nesillere aktarılması, orman köylüsüne ve dolayısıyla ülke ekonomisine kaynak sağlanması, sürdürülebilir gıda güvenliği ile verimsiz alanlarda erozyonun önlenmesi açısından oldukça önemli. Bu maksatla Bakanlığımız çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir. Bu amaçla 2017 yılında Mesudiye İlçesinde 300 dekar alanda 1 adet bal ormanı daha programa alınmıştır. Proje çalışmaları devam etmekte olup, yıl sonu itibariyle program gerçekleştirilecektir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber