Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 06 Mayıs 2016 - 14:18 Yorum: 0

Ordu’da Hastanelerin Acilleri Dolu

Ordu Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç, Ordu il genelindeki kamu ve özel hastanelerin acil servislerine günde ortalama 3 bin 360 hasta başvurduğunu, bu...

Ordu’da Hastanelerin Acilleri Dolu

Ordu Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç, Ordu il genelindeki kamu ve özel hastanelerin acil servislerine günde ortalama 3 bin 360 hasta başvurduğunu, bu rakamın aylık ortalama 101 bini aştığını söyledi.

2016 yılı Ocak-Mart döneminde kamu ve özel hastanelerin acil servislerine 305 bin 760 kişinin başvurduğunu belirten Kolomuç, "2016 yılının ilk 3 ayında il genelinde hastane acillerine aylık ortalama 101 bin 920 ve günlük 3 bin 360 hasta başvurdu. İl genelinde kamu hastanelerine günlük ortalama 2 bin 664 hasta başvururken, 700 hasta da özel hastanelere başvurdu. Bununla birlikte, 112 Acil sağlık hizmetleri istasyonu başına düşen aylık ortalama vaka sayısı 2002 yılında 73 iken, 2015 yılında 125'e ve 2016 yılında bu sayı 142'ye ulaşarak geçen yıllara oranla arttı" dedi.

İL DIŞINA SEVK DOKTOR EKSİKLİĞİNDEN

Ordu'daki hastanelerden diğer illere olan sevkler hakkında bilgi veren Dr. Kolomuç, sevklerin daha çok doktor eksikliği ve yoğun bakım ünitesi yatak yetersizliğinden olduğunu belirtti. Kolomuç, "2015 yılı ve 2016 yılının ilk üç ayına kadar olan 15 aylık süreçteki rakamlara bakıldığında il dışına en çok sevkler yoğun bakım yatak ihtiyacı, yan dal uzman hekim eksikliği, koroner yoğun bakım yatak ihtiyacı nedeniyle anjiyo ihtiyacının tamamen karşılanamaması ve ablasyon işlemi (kalpte aritmi odağının dondurulması) yapılamaması, kalp ve damar cerrahisi yoğun bakım yatak ihtiyacı, onkoloji tanı ve tedavi merkezinin olmaması, yenidoğan ve pediatrik kalp cerrahı ihtiyacının olması ve özellikle çocuk kardiyoloğunun bulunmaması nedeniyle yapıldı" diye konuştu.

Dr. Kolomuç, yapım ihalesi tamamlanan 450 yataklı Ordu Devlet Hastanesi ile avam proje yapımı devam eden 400 yataklı SB-ODÜ Eğitim Araştırma Hastanesi ile yapılacak diğer sağlık yatırımları ile sağlık tesislerinde yeterli fiziki ve tıbbi donanım sağlandığında il dışına sevklerin azalacağını vurguladı.

BAŞHEKİMLERE SEVK UYARISI

Öte yandan Ordu Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç, il genelinde acil sağlık hizmeti ile ilgili kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon ve işbirliği sağlamak üzere kurulan İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu'nun (ASKOM) 2016 yılının ikinci toplantısında sağlık kurum yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantıda hasta sevkleri konusunda uyarılarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç, hastane başhekimlerine tekrar hatırlatmada bulunarak, "Gerekmedikçe sevk yapmayın çünkü sevk yapacağımız iller de çok dolu. Yığılma oluyor, yatak yeri olmuyor, bu durumda mağduriyetler yaşanabiliyor. Şartlar uygunsa elbette hastalarımızı bekletmekten yana değiliz. Bununla birlikte hava ambulansına ihtiyaç olan durumlarda hava ambulansı talep edin. Önemli olan hastalarımızın güvenli ve gecikmeksizin sevk edilerek sağlıklarına biran önce kavuşmalarını sağlamaktır. Dünyada dört ülkede olan gece görüşlü ambulans helikopterler de bakanlığımız bünyesinde artık hizmete girdi. Bundan dolayı da ülkemiz adına mutluyuz. Biz insana hizmet noktasında her zaman varız. İnsanımız hizmetlerin en iyisine, en güzeline layıktır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber