Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 11 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

Ordu'da kamu yöneticilerinin isimleri devlet yatırımlarından kaldırılıyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:

Ordu'da kamu yöneticilerinin isimleri devlet yatırımlarından kaldırılıyor

ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Devlet tarafından yapılan yatırımlara başta eski valilerimiz olmak üzere kamu yöneticilerinin isimlerinin verilmesini çok doğru bulmuyorum. Bu çerçevede yatırımlarda bulunan kamu yöneticilerinin isimlerini kaldırma kararı aldık" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine, Türkiye'nin her geçen gün sivilleştiğini, kendilerinin de buna katkı sunmak istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak aldıkları karar çerçevesinde kamuya ait yatırımların isimlerinde düzenlemeye gideceklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi ilimizde devlete ait alanların halka açılması yönünde çalışmalarımız var. Özellikle kıyı kenar çizgisi üzerinde kamuya ait binaları yeniden yapmak yerine yıkarak halkın kullanıma sunmak istiyoruz. Zaten bu konuda gerekli adımları atarak çalışmalara başladık. Bunun yanı sıra yine devletin parasıyla yapılmış yatırımların isimlerinde düzenlemeye gideceğiz. Ben devlet tarafından yapılan yatırımlara başta eski valilerimiz olmak üzere kamu yöneticilerinin isimlerinin verilmesini çok doğru bulmuyorum. Bu çerçevede kamuya ait yatırımlarda bulunan kamu yöneticilerinin isimlerini kaldırma kararı aldık." 

- "Yöresel isimler olacak" -

Yılmaz, Ordu'da parası devlet tarafından karşılanmış birçok yatırımda kamu görevlilerinin isimlerinin yer aldığını anımsatarak, "Mesela Vali Kemal Yazıcıoğlu Durugöl Tesisleri, Vali Kemal Yazıcıoğlu Çambaşı Yolu, Utku Acun İlk ve Ortaokulu gibi isimler taşıyan yatırımlar var. Biz bu isimleri kaldıracağız. O yatırımlarda artık yöresel isimler yer alacak" ifadesini kullandı. 

Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra yapacakları yatırımlara kamu yöneticilerinin isimlerini vermeyeceklerini, yapılacak spekülasyonları önlemek için şimdiden kamuoyu ile bunu paylaşmak istediklerini sözlerine ekledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber