Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı02:03 Karaloğlu’nun basın açıklaması sırasında deprem oldu01:54 Jose Mendilibar: "Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık"01:50 İsmail Kartal: “Turu geçmek adına her şeyi hak etmiştik”01:01 Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Türkiye 20 Şubat 2019 - 08:48 Yorum: 0

Ordu’da "kösele" kursu

Ordu'nun Ünye ilçesinde Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezince açılan kösele kursuna katılan 30 kursiyer kaybolmaya yüz tutmuş mesleği öğreniyor.

Ordu’da 'kösele' kursu

Ordu'nun Ünye ilçesinde Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezince açılan kösele kursuna katılan 30 kursiyer kaybolmaya yüz tutmuş mesleği öğreniyor.

Genellikle istihdama yönelik kurs ve eğitimleriyle adından söz ettiren Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi bu yıl Ordu genelinde ilk olarak Ünye'de kösele kursu vermeye başladı. Geçen yıl Eylül ayında başlayan ve genellikle ev hanımlarının tercihi haline gelen kösele kursundan çıkan ürünler işlenerek satışa hale getiriliyor.

Eylül ayında başlatılan kösele deri, çanta ve kemer yapım kursu hakkında bilgi veren usta öğretici Sümeyye Öztürk, "Biz ilk defa Ordu'da tek ve Ünye'de ilk olarak kösele kursunu açtık. İlk açtığımız günden itibaren bu kadar kursiyer olacağını düşünmemiştik. Deri malzemelerimizi Ankara'dan temin ediyoruz. Kursiyerlerimize ilk olarak cüzdan ürünleriyle kursa başlatıyoruz ve çanta kemer olarak çalışmalarına devam ettiriyoruz. Kösele etli bir deri olduğu için istediğimiz şekli kendisine verebiliyoruz. Şu anda 24 kursiyerimiz var fakat kendi iş yeri olup gelemeyenlerle beraber 30 kursiyerimizle beraber ürünlerimizin imalatını yapıyoruz" dedi.

"Ordu genelinde ilk defa Ünye'de açtık"

Ordu genelinde ilk defa Ünye'de kösele kursunun açıldığını söyleyen Mürüvvet Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, "Geldiğimiz günden itibaren kursiyerlerimize daha fazla kurs açmak için çabalıyoruz. Bu dönem itibariyle şu ana kadar 564 kurs açarak 10 bin 300 civarında kursiyerimiz oldu. Bu kurslarımız meslek, okuma-yazma kursu ve genel kurslar olarak devam ettiriyoruz. Meslek kurslarına önem veriyoruz. Hiç bir meslek sahibi olmayan insanlar burada beceri kazanarak kendi aile bütçelerine destek sağlıyorlar. Çalıştıkları tekstil yada konfeksiyon gibi yerlerde çalışmaya başladıklarında burada almış oldukları eğitimleri orada iş olarak devam ettiriyorlar. El sanatları olarak Ordu genelinde ilk defa kösele kursu açtık. Usta öğretici Sümeyye hocamızın önderliğinde el sanatı olan köseciliği burada bulunan kursiyerlerimiz ürünlerin ilk aşamasından son aşamasına kadar işliyorlar. Ürünler son aşamasında ise kursiyerlerimiz bunları satışa hazır hale getirerek gerek evlerine katkı olarak gerekse ticari anlamda gelirlerini sağlıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Tek sorunumuz yer sıkıntısı"

Daha çok kursiyer ile daha çok üretim yapmayı hedeflediklerini söyleyen Erdoğan, "Bizim en büyük sorunumuz yer sıkıntısıdır. Daha çok kursiyer alacak şekilde bir mekanımız olsa bu gün daha çok kurs açarak daha çok üretim sağlamış oluruz. Geniş bir yerimiz olsaydı 30 kursiyerimizle değil daha fazla kursiyerimizle üretim yapardık" şeklinde konuştu.

Ordu’da "kösele" kursu

Ordu’da "kösele" kursu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber