Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 28 Mart 2020 - 16:28 Yorum: 0

Ordu’da tedavi edilen yaralı hayvan sayısı artıyor

Ordu'da yaban hayatında yaralanan ya da bilinçsiz avcılar tarafından yaralanmasına sebep verilen yaban hayvanı sayısı 2019 yılında büyük bir artış...

Ordu’da tedavi edilen yaralı hayvan sayısı artıyor

Ordu'da yaban hayatında yaralanan ya da bilinçsiz avcılar tarafından yaralanmasına sebep verilen yaban hayvanı sayısı 2019 yılında büyük bir artış gösterdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, 2003-2018 yılları arasındaki 15 yılda toplam 3 bin 160 yaralı hayvan tedavisi gerçekleştirildi. Buna göre yılda ortalama 200 yaralı hayvan tedavi edildi.

Ancak 2019 yılında gerçekleştirilen yaralı hayvan tedavisi sayısı 615 oldu. Bu rakam geçmiş yılların ortalamasının 3 katı olarak gerçekleşti Yaralı olup tedavisi yapılan hayvanların en başında martı, karaca, şahin oldu. Onları atmaca, güvercin, baykuş, ördek, çulluk, karabatak, kuzgun, yeşilbaş, küçük karga, çakal, gri balıkçıl, kumru, porsuk ve tarla kazı izledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber