Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 15 Ekim 2016 - 14:38 Yorum: 0

Ordulu şehit Samsun’da gözyaşlarıyla karşılandı

Mardin-Diyarbakır karayolunda askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Ordulu Yunus Kaymak'ın...

Ordulu şehit Samsun’da gözyaşlarıyla karşılandı

Mardin-Diyarbakır karayolunda askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Ordulu Yunus Kaymak'ın cenazesi Samsun'da gözyaşlarıyla karşılandı.

Terhisine 3 ay kalan, 8 kardeşin en küçüğü olan şehit Yunus Kaymak için Samsun-Çarşamba Havaalimanı'nda askeri tören düzenlendi. Adana'dan kalkarak Samsun'a gelen şehidin cenazesini taşıyan askeri kargo uçağı havaalanına indiğinde şehidin anne ve babası ayakta durmakta zorlandı. Şehidin annesi Şehri ve babası Cemil Kaymak, kardeşleri ve yakınları şehit Yunus Kaymak'ın cenazesini karşılarken ağıtlar yaktılar.

Havaalanında düzenlenen törene, Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Samsun Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Ağaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Yunus Kaymak'ın naaşı, Ordu Büyükşehir Belediyesi cenaze aracıyla cenazesi defnedileceği Ordu'nun Akkuş ilçesine gönderildi.

Şehit Yunus Kaymak'ın 2009 yılında Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırı sonucu şehit olan 7 askerden Ordulu Jandarma Er Kemal Bide'nin kuzeni olduğu ortaya çıktı. Terhisine 3 ay kalan şehit olan teyzesinin oğlu olan şehit Jandarma Er Kemal Bide ile aynı kaderi paylaşan Yunus Kaymak da terhisine de 3 ay kala şehit düştü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber