Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 20 Şubat 2018 - 16:08 Yorum: 0

Ordu’nun derelerine balık dayanmıyor

Ordu'nun derelerindeki balık popülasyonunun arttırılması kapsamında yürütülen çalışmalarda özellikle Kabadüz Çambaşı Yaylası'ndaki derelere balık...

Ordu’nun derelerine balık dayanmıyor

Ordu'nun derelerindeki balık popülasyonunun arttırılması kapsamında yürütülen çalışmalarda özellikle Kabadüz Çambaşı Yaylası'ndaki derelere balık dayanmıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından uygulanan "Doğal Alabalık Üretilmesi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" kapsamında derelerdeki balık popülasyonunun en üst düzeye çıkarılması amacıyla Kabadüz ilçesi sınırları içerisindeki 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'ndaki derelere 2015 yılında 16 bin, 2016 yılında 50 bin kırmızı benekli alabalık bırakılırken, 2017 yılında ise 170 bin alabalık bırakıldı.

Yetkililer, sonbahar ve yaz döneminde yayladaki derelerden ve derelerin dağıldığı diğer derelerde yapılan olta balıkçılığının yüksek miktarda artış gösterdiği belirttiler.

Yetkililer ayrıca Gölköy'de bulunan tabiat parkı içindeki Ulugöl'e geçen yıl 5 bin Abant balığı bırakıldığını da kaydettiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber