Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 24 Ekim 2017 - 14:23 Yorum: 0

Ordu’nun piyasa analizi

Ordu'da iş yerlerinde yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeler sonunda hazırlanan piyasa analizlerine göre, il ekonomisinin imalat, ticaret ve inşaat sektörü...

Ordu’nun piyasa analizi

Ordu'da iş yerlerinde yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeler sonunda hazırlanan piyasa analizlerine göre, il ekonomisinin imalat, ticaret ve inşaat sektörü ile ayakta durduğu belirlendi.

Ordu'da yapılan araştırma kapsamında yer alan iş yerleri üzerinde yapılan araştırma kapsamında en fazla faaliyet imalat, toptan ve perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde olduğu belirlendi.

Yapılan piyasa analizlerine göre, ziyaret edilen 20 ve daha fazla istihdamlı iş yerlerinin faaliyetlerine göre incelenmesinde en fazla iş yerinin inşaat sektöründe olduğu görüldü. Bu sektörü toptan ve perakende ticaret ve imalat sektörleri izledi.

Ordu ilinde 20+ istihdamlı her 100 iş yerinden 16'sında açık iş olduğu tespit edildi. Ordu genelinde açık iş oranı yüzde 1.6 olarak hesaplandı. En yüksek açık iş oranına sahip sektör gayrimenkul faaliyetleri oldu. İşverenlerin açık işleri için en çok talepte bulundukları meslekler ise müşteri hizmetleri görevlisi/asistanı, dikiş ve dikiş makinesi operatörü-kumaş olarak belirlendi. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri ise iletişim ve ifade yeteneği, yeterli mesleki tecrübe/teknik bilgi ve fiziki ve bedensel yeterlilik olarak belirtildi. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok ilgili iş kurumuna başvurarak ve gazetelere ilan vererek aradı.

Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı iş yerlerinin yüzde 26.6'sında en az bir meslekte eleman temininde güçlük çekildiği tespit edildi. Eleman temininde güçlük çekilen mesleklerde ilk üç sırada makineci(dikiş), dikiş makinesi operatörü-kumaş ve kamyon şöförü meslekleri yer aldı.

Ordu ilinde araştırma kapsamındaki işverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının yüzde 3.8 oranında artmasını öngördü. En fazla net istihdam artışı beklenen sektörler madencilik ve taş ocakçılığı, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri ve inşaat oldu. İl genelinde net istihdam artışının en fazla makineci (dikiş), dikiş makinesi operatörü-kumaş ve otopark görevlisi mesleklerinde olması bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber