Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Kasım 2014 - 14:43 Yorum: 0

Organ Bağışı Haftası

Sivas Sağlık Müdürü İlter: "Organ bağışı konusunda toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız"

Organ Bağışı Haftası

SİVAS (AA) - Sivas Sağlık Müdürü Bahattin İlter, toplumun organ bağışı konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini bildirdi.

İlter, yaptığı yazılı açıklamada, organ ve doku bağışının önemine dikkat çekerek, bunun dini açıdan da sakıncalı olmadığının ilgili otoritelerce belirtildiğine değindi.

Sivas'ta 2011 yılında 395, 2012 yılında 390 ve geçen yılın ilk 10 ayında 369 kişinin organ bağışında bulunduğunu belirten İlter, şunları kaydetti:

"Sivas Sağlık Müdürlüğü olarak 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası'nda çeşitli etkinlik ve programlar düzenlemekteyiz. Amacımız organ bağışı konusunda toplum bilinci oluşturmak, ilgili tüm kesimlerin konuya ilgisini artırmak. Türkiye genelinde binlerce hasta organ beklemekte, ölümle yaşam arasındaki çizgide hayata umutla tutunmaya çalışmaktadırlar. Organ bağışı konusunda toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız. Bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluğudur."

Organ bağışının bırakılacak en güzel miras olduğunu bildiren İlter, vatandaşları organ ve doku bağışı kampanyasına desteğe çağırdı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber