Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 12 Mayıs 2016 - 09:48 Yorum: 0

Organ Nakli Beklerken Roman Yazdı

Balıkesir'de devlet memuru olarak çalışan ve 2 yıldır organ nakli bekleyen 22 yaşındaki Emre Güneş, psikolojisini düzeltmek için yazdığı yazılar...

Organ Nakli Beklerken Roman Yazdı

Balıkesir'de devlet memuru olarak çalışan ve 2 yıldır organ nakli bekleyen 22 yaşındaki Emre Güneş, psikolojisini düzeltmek için yazdığı yazılar ile "Mutlu bir an" isminde Roman çıkardı. Her türlü hastalığın psikoloji ile yenilebileceğini söyleyen Güneş, organ nakli bekleyen diğer hastalara da öneride bulunarak, "Kendinize bir hobi bulun. Psikoloji düzelince sıkıntı yaşanmıyor" dedi.

10 yıldır karaciğer rahatsızlığı çeken ve artık karaciğeri iş göremez duruma gelen Emre Güneş, organ nakli beklerken roman yazdı. İçine kapanık bir hayat yaşadığını ve hastalığı sonrası psikolojisini düzeltmek için yazmaya başladığını söyleyen Güneş, yazdıkça kendini daha iyi hissettiğini söyledi.

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde tedavisi devam eden ve 2 yıldır karaciğer nakli bekleyen Güneş, "Benim karaciğer rahatsızlığım var. 10 yıldır tedavi görüyordum. Ancak artık karaciğer iş göremez hale geldiği için organ nakli olmam gerekiyordu. Bursa Uludağ Üniversitesinde tedavi görüyorum ve halen devam ediyor. Karaciğer nakli bekliyorum. İnşallah bana uygun bir karaciğer çıktığında bu nakili olacağım" dedi.

Kitabı yazmasında en büyük etkenin psikolojisini düzeltmek olduğunu söyleyen Güneş, "Sosyal ortamlarda bulunmadım fazla. Sosyal hayatım olmadı, yaşayamadım. Sürekli evimde vakit geçirdim. İnsanların bir şeyler yaşamaya ihtiyacı var. Ben de içimdeki sıkıntılarımı bir şekilde kitabımda parça parça kullanarak bu romanı oluşturdum. Hayattan soğuyan ve yalnız bir karakterin hayatını anlatan romanda aşktan bahsediliyor ve romanın ana temasında ise sevgiden çok güvenin önemli olduğu anlatılıyor" ifadelerini kullandı.

1 Nisan'da çıkardığı "Mutlu bir an" isimli kitabını internet üzerinden satışa çıkarttığını söyleyen Emre Güneş, "Ben bu kitabı geçen sene tamamladım. Yazarken de çok uzun bir süreç yaşamadım açıkçası. Zaten lise yıllarından beri küçük metinler yazıyordum. Hem duygusal hem de psikolojik anlamdaki ruh halimi kullanarak böyle bir roman çıkardım" diye konuştu.

Karaciğer nakli beklemesine rağmen haline şükrettiğini ve kendinden daha zor durumda olan hastalar olduğunu söyleyen Güneş, "Benim gibi rahatsızlığı olan insanlarda bir takım şikayetler olur. Benden daha kötü durumda olup hastanede günlerini geçirmek zorunda olan hastalar var. Ben bir şekilde kendimi bir şeylerle meşgul edip bir şeyler üretmek istedim. Bir iş başararak kendime özgüven kazandırmak istedim" dedi.

Organ nakli bekleyen hastalara da tavsiyede bulunan Güneş, "Organ nakli bekleyen ya da herhangi bir rahatsızlığı olan hastalara şunu önerebilirim. Bir şekilde bir hobi edinsinler, bir uğraş bulup meşgul olsunlar. Özellikle kendini rahatlatabilecek, kendilerine iyi gelecek bir meşguliyet bulduklarında rahatsızlık açısından sıkıntı yaşamayacaklardır. Psikolojik olarak rahat oldukça daha rahat yaşarlar" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber