Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 09 Mart 2015 - 18:43 Yorum: 0

Organik nar ekşisi görücüye çıkıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde organik sertifikalı nar yetiştiren üreticiler, bölgenin ilk sertifikalı nar ekşisini pazara sunmaya hazırlanıyor

Organik nar ekşisi görücüye çıkıyor

ŞANLIURFA (AA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde organik sertifikalı nar yetiştiren üreticiler, bölgenin ilk organik sertifikalı nar ekşisini pazara sunmaya hazırlanıyor.

GAP Ekolojik Tarımsal Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Derneği (GAP EKODER) Başkanı Medet Abbasoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, organik meyve yetiştiricileri ile bir araya gelerek kısa süre sonra piyasaya arz edilecek organik nark ekşisinin pazarlama ve gelecek planlamasını yaptıklarını söyledi.

Dünya organik gıda sektöründe nar ekşisinin önemli bir paya sahip olduğunu vurgulayan Abbasoğlu, birkaç yıl devam eden zorlu süreç yaşadıklarını hatta bazı üreticilerin kazanç sağlamayacağını düşünerek nar ağaçlarını dahi söktüğünü hatırlattı.

Abbasoğlu, az sayıdaki çiftçinin desteğiyle organik nar ekşisi yetiştirmeyi başardıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Organik yetiştiricilik sertifikalarından sonra organik üretim sertifikamızı da almış bulunuyoruz. Bölgedeki organik narlardan üretilen nar ekşimizi bir markayla önümüzdeki günlerde dünya pazarına sunacağız. Bu ürünümüzü Türkiye ve dünya organik gıda pazarlarında tanıtmaya daha önce başlamıştık. Geçen ay Almanya'da düzenlenen Dünya Organik Fuarı'na katılarak yeni ürünümüzü orada tanıtma fırsatı bulduk. Potansiyel alıcılarla buluştuk. Gelecek yıl için bazı bağlantılar yaptık."

Nar ekşisinin hafta içerisinde Şanlıurfa'da açılacak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda görücüye çıkacağını söyleyen Abbasoğlu, yetiştiricilere bol kazanç diledi.

Nar yetiştiriciliğinin zahmetli, emek ve sabır isteyen bir iş olduğunu ifade eden üreticiler ise ürünlerini piyasa fiyatının üzerinde satışa sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Organik nar üretimi için yetiştiricilere daha önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Karacadağ Kalkınma Ajansı gibi kuruluşlar çeşitli projelerle destek vermişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber