Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 24 Kasım 2015 - 11:19 Yorum: 0

Örgüt dağdan Nusaybin'e 300 terörist gönderdi

Nusaybin raporuna göre Kandil Nusaybin'e 300 terörist gönderdi. Amaç HDP'nin 'siyasi pazarlık kozu'nu güçlü tutmak

Örgüt dağdan Nusaybin'e 300 terörist gönderdi

YÜKSEL TEMEL

Mardin'in Nusaybin ilçesinde geçici olarak sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, ortaya çıkan bilanço PKK terör örgütünün kanlı planını da gözler önüne serdi. "Özyönetim" ilanından sonra ilçeye dağdan 300 terörist gönderildi. 15 mahallede 280 hendek kazıldı. Kapatılan 144 hendekte 5 ton bomba tuzaklandı. HDP'nin 'siyasi pazarlık kozunu' güçlü tutmak isteyen örgüte yapılan operasyonlarda yüzde 30 temizlik yapıldı. Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 13 Kasım Cuma günü 21.00'de duyurulan sokağa çıkma yasağının ardından PKK'lı teröristlere yönelik operasyon sürüyor. Güvenlik güçleri hendeklerin kapatılması ve barikatların temizlenmesi için operasyona devam ederken, teröristler zaman zaman uzun namlulu silah ve roketatarla saldırıyor. Dün teröristlerce kullanılan binalarda arama yapılırken, sokaklara tuzaklanan bombaların patlama anı güvenlik kameralarına yansıdı. Teröristlerin neden olduğu tahribat, havadan çekilen görüntülerde de gözler önüne serildi. Bu arada PKK'lılar, Nusaybin'in Gürün Jandarma Karakolu'na dün akşam uzun namlulu silahlarla saldırdı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı. Yurt genelindeki terör bilançosu da şöyle oldu:

NUSAYBİN'DE PKK OPERASYONU

Bitlis'in Tatvan ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, bir mağarada yaşam malzemesi ile patlayıcı malzemeleri ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, eylemlerde kullanılmak üzere bomba hazırladığı, sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı ve Diyarbakır'da bir aracı yağmaladığı iddia edilen bir kişi tutuklandı.

Hakkari Yüksekova'da 20 Kasım'da başlayan sokağa çıkma yasağı, operasyonlar sonrası dün kaldırıldı.

Adıyaman Karapınar Mahallesi Petrol Caddesi'ndeki PTT binasına önceki gece kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından atılan molotofkokteyli hasara neden oldu.

http://www.sabah.com.tr/

Haber Kaynağı: SABAH
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber