Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Mart 2017 - 20:08 Yorum: 0

Orhan Öztrak Ortaokulu’u Milli Eğitime teslim edildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında inşa edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Orhan Öztrak Ortaokulu'nun...

Orhan Öztrak Ortaokulu’u Milli Eğitime teslim edildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında inşa edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Orhan Öztrak Ortaokulu'nun devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Orhan Öztrak Ortaokulu'nun devir teslim törenine okulun adının verildiği Orhan Öztrak'ın oğlu CHP Milletvekilli Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un yanı sıra çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

"Bu okul insana yapılan en güzel örneklerdendir"

Okulun devir teslim töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Sene 1967 bir anımla bahsetmek istiyorum. Sayın Orhan Öztrak ile çok anılarımız vardır. Babam bir gün bana dedi ki gel seni çok değerli bir büyüğümüzle tanıştıracağım dedi. Beni aldı partiye götürdü ve beni Orhan beyle tanıştırdı. Rahmetli Orhan Öztrak ile orada tanıştım. Aradan seneler geçti bugün onun oğlu Sayın Faik Öztrak, müsteşarlık, milletvekilliği ve Tekirdağ'a büyük hizmetlere devam ediyor. Ben bir kez daha onun adını bu okula vermenin gururuyla kendisini rahmetle ve minnetle anıyorum. Tekirdağ'ın nüfusu her geçen gün artıyor. Seneye inşallah adrese dayalı kayıt sisteminde 2017 sonuçlarında Türkiye'de 1 milyonu aşan iller arasında gireceğiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclisinde oy birliği ile her ilçeye okul yapma kararı aldık. Bugün 6'ncısını teslim ediyoruz. Gerçekten gurur içerisindeyiz. Bu okul insana yapılan en güzel örneklerdendir. Kısmetse gelecek seneye kadar hepsini teslim etmiş olacağız. Bu 11 okulda da Atatürk ilke ve inkılaplarına uygun ve çağdaş eğitim yapılacağına inanıyorum Malkara'da bunun bir örneği olacaktır. Malkara ile ilgili yatırımlarımız devam edecek Tekirdağ'la ilgili yatırımlarımız devam edecektir. Tekirdağ'ı İstanbul'un bir arka bahçesi olarak değil, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan bir kapısı haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye geliri en yüksek 20 ülke arasındadır"

Eğitimin Türkiye için en önemli husus olduğunu ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekilli Faik Öztrak, "Bizim ülkemizin petrolü yok, altını yok, Bizim ülkemizin kıymetli madenleri öyle çok fazla yok ama bizim çok kıymetli bir varlığımız var. Oda genç nüfusumuzdur. Bu genç nüfusu eğitebilirsek, iyi, eğitebilirsek, dünya standartlarının üzerinde eğitebilirsek dünya standartlarında üretebilir, dünya standartlarında kazanabilir hale getirebilirsek, o zaman bugün yarışmakta olduğumuz dünyanın en gelişmiş ülkeleri liginde daha da ön sıralara ilerleyebiliriz. Biliyorsunuz, Türkiye 1999 yılından beri, G 20 kulübünün üyesidir. Ne demek G 20, dünyada geliri en yüksek ülkeler demektir. Türkiye geliri en yüksek 20 ülke arasındadır. Bir hedefimiz daha var. Geliri en yüksek 10 ülke arasında yürümeliyiz. İnsani gelişmişlik standartlarında en yüksek 10 ülke arasında da girmeliyiz. Büyükşehir Belediyemiz hizmet alanı dışında ama Tekirdağ'ın ihtiyacı olduğu için yerine getirdiği ve açtığı bu okullar, merkezi hükümetin yapmış olduğu yatırımlara destek olmak üzere bu bakımdan son derece önemlidir. Bugünün benim için daha farklı bir önemi vardır. Bu okulun adı babamın adıdır. İnsanın kendi ailesini anlatması son derece zordur. Ama benim dedem Mustafa Faik Öztrak, Malkaralıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın silah arkadaşı, Türkiye'ye ilk kurulan Gazi Meclisin ilk milletvekillerinden, yakasına taktığı İstiklal Madalyası da kırmızı yeşil şeritli İstiklal Madalyasıdır. Yani, sivil olmasına rağmen, hem 1. Mecliste yer almış hem de cephede savaşmış olması nedeniyle kırmızı yeşil İstiklal Madalyası var. Bu bizim için büyük bir gururdur. Yani Tekirdağ'a hizmet etmiş oğlu olarak onun isminin bir okula verildiğini görmek benim için büyük bir şereftir. Bu adı koymaya akıl edenlere çok çok teşekkür ediyorum hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Orhan Öztrak Ortaokulu olarak Malkara'nın hizmetine sunulacak bu 21 derslikli okul ile Malkara'nın eğitim sorununu uzun vadede giderilmiş olacağını dile getiren, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, "En büyük yatırımın geleceğe olacak yatırımın bilinciyle bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Orhan Öztrak Ortaokulu'nun devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Orhan Öztrak Ortaokulu’u Milli Eğitime teslim edildi

Orhan Öztrak Ortaokulu’u Milli Eğitime teslim edildi

Orhan Öztrak Ortaokulu’u Milli Eğitime teslim edildi

Orhan Öztrak Ortaokulu’u Milli Eğitime teslim edildi

Orhan Öztrak Ortaokulu’u Milli Eğitime teslim edildi

Orhan Öztrak Ortaokulu’u Milli Eğitime teslim edildi

Orhan Öztrak Ortaokulu’u Milli Eğitime teslim edildi

Orhan Öztrak Ortaokulu’u Milli Eğitime teslim edildi

Orhan Öztrak Ortaokulu’u Milli Eğitime teslim edildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber