Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 26 Mart 2015 - 10:18 Yorum: 0

Orhangazili zeytin fidanı üreticileri sezondan umutlu

BURSA (AA) - Orhangazi ilçesinde, 40'a yakın zeytin fidanı üreticisi, geçen yıl doğal afet, zeytin çeliğinin kök tutmaması nedeniyle oluşan sıkıntıları bu sene yaşamamayı ve üretimi hedefin...

Orhangazili zeytin fidanı üreticileri sezondan umutlu

BURSA (AA) - Orhangazi ilçesinde, 40'a yakın zeytin fidanı üreticisi, geçen yıl doğal afet, zeytin çeliğinin kök tutmaması nedeniyle oluşan sıkıntıları bu sene yaşamamayı ve üretimi hedefin üzerine çıkarmayı planlıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Orhangazi'de 10 yılı aşkın bir süre önce başlayan zeytin fidanı üreticiliğinde ilk yıllarda devlet desteğinden dolayı hızlı bir üretim görülürken devlet desteğinin kalkmasından sonra bu hız yavaşlamış ancak yine de Türkiye genelinde Gemlik tipi zeytin fidanı üreticiliğinin üssü Orhangazi olmaya devam etmişti.

Geçen yıl zeytin çeliğinde yaşanan kök tutmama sorunundan sonra bu yıldan zeytin fidanı üreticileri hayli umutlu. Geçen yılki durgunluğun ardından bu yıl özellikle Antalya, Hatay, Manisa ve Adana’dan gelen yoğun zeytin fidanı talebi Orhangazili zeytin fidanı üreticilerinin son yılların en fazla üretimini yapmaya zorluyor.

Orhangazi’deki zeytin fidanı üreticileri, özellikle zeytinyağı ve zeytin üretiminde dünya devleriyle yarışmak için hükümetin ortaya koyduğu 200 milyon zeytin ağacı hedefi sonrası çalışmalarını hızlandırdı. Orhangazili üreticiler, geçmiş yıllardaki 7-10 milyon zeytin fidanı hedefini yeniden yakalamak için uğraşıyor.

İlçede büyük bir sektör haline gelen ve 10 yılı aşkın süredir devam eden zeytin fidanı üreticiliğinde sabit olarak bin çalışanın bulunduğu, dönemsel olarak da 3 bine ulaşan istihdam sağladığı öğrenildi.

ETİKETLER: Orhangazi , Zeytin fidanı
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber