Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Eylül 2016 - 10:28 Yorum: 0

Orhanlar Göleti’nin ihalesi 29 Eylül’de

Kütahya'nın Pazarlar İlçesine bağlı Orhanlar köyünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Bölge Müdürlüğü'nce yapılacak olan sulama amaçlı göletin...

Orhanlar Göleti’nin ihalesi 29 Eylül’de

Kütahya'nın Pazarlar İlçesine bağlı Orhanlar köyünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Bölge Müdürlüğü'nce yapılacak olan sulama amaçlı göletin ihalesi 29 Eylül 2016 tarihinde yapılacağı bildirildi.

Gölet'in bölge ekonomisi için oldukça önemli olduğunu ifade eden, AK Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci, Pazarlar ilçesine bağlı Orhanlar köyünde gölet yapılması için her türlü hazırlığın yapıldığını ve 29 Eylül'de inşaat ihalesinin yapılacağını söyledi.

AK Parti İlçe Başkan Demirci, "İlçemiz Orhanlar göletinin inşaat ihalesi 29 Eylül 2016 tarihinde yapılacaktır. 3 milyon 350 bin metreküp su toplayacak olan Orhanlar göleti ile 6 bin 330 dekar arazi sulu tarıma kavuşacak. 6 bin 330 dekar araziyi sulayacak olan Orhanlar göleti temelden yüksekliği 33 metre yükseklikte kil çekirdekli kaya dolgu tipinde yapılacaktır. Toplam su toplama hacmi 3 milyon 350 bin metreküp olan gölet daha sonra yapılacak olan sulama tesisleri sayesinde bölge halkının yıllık net gelir artışı 6 milyon 500 bin lira olacaktır. İnşaatın bitirilmesi ile birlikte bölge 6 bin 330 dekar tarım arazisi suya kavuşacak, damlama ve yağmurlama sulama sistemleri ile araziler sulanabilecektir. Bölgenin tarım ve hayvancılık alanlarında gelişmesine ivme kazandıracak olan Orhanlar göletin yapımında kişilerin menfaatinden çok bölge insanlarının menfaati gözetilmektedir. Hükumetimizin yapacağı ve yapmakta olduğu projeler kararlılıkla yapılmaya devam ediyor. Projenin hayata geçmesinde büyük emekleri geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere Kütahya eki ve yeni Milletvekillerine, DSİ bölge Müdürü Hayrettin Baysal, Kütahya Şube Müdürü Emre Moralıoğlu ile DSİ'nin her kademesinde görev alanlara teşekkür ederim. Orhanlar Göleti ilçemiz halkına hayırlı olsun. Yatırımlarımız devam edecektir" dedi.(MB-EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber