Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 14:08 Yorum: 0

Orman Bölge Müdürlüğü 2 bin 500 kişiyi istihdam edecek

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, 2 bin 500 kişinin Orman Bölge Müdürlüğünde istihdam edileceğini söyledi.Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Toplantı Salonu'nda, Halk Eğitimi...

Orman Bölge Müdürlüğü 2 bin 500 kişiyi istihdam edecek

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, 2 bin 500 kişinin Orman Bölge Müdürlüğünde istihdam edileceğini söyledi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Toplantı Salonu'nda, Halk Eğitimi Merkezi kurslarını bitirenlere sertifika törenine katılan Yaman, Türkiye'nin ve dünyanın en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu söyledi.

Balıkesir'de yeni kurulacak organize sanayi bölgeleri ile işsizlik sorununun büyük oranda çözüme kavuşacağını belirten Yaman, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 2014 yılı işsizlik oranının yüzde 9,99 iken Balıkesir'de bu oran yüzde 6'larda kaldı. İşçiler iş arıyor, iş verenler de işçi bulamıyor. Buradaki en büyük problem, mesleki eğitimden yoksun olmak. Bu sorunu da ilimizdeki İstihdam Kurulu ile çözmüş oluyoruz. Bu kurul son derece önemli faaliyetler yapıyor. Geçtiğimiz gün Sayın Başbakanımız, hükümetin orman sahalarında işçi çalıştırmasına ilişkin bir proje açıkladı. O proje kapsamında 2 bin 500 Balıkesirliyi orman sahalarında çalıştırmak üzere istihdam edeceğiz. Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğümüz bunun çalışmalarına başladı."

İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı ise mesleki eğitim programlarında kursiyerlere hem günlük 20 lira cep harçlığı verdiklerini hem de Genel Sağlık Sigortalarını ödediklerini ifade etti.

Balcı, kurslara gelen vatandaşların kurs bitiminde meslek sahibi olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber